Novi broj na Kioscima (Hausbau br.94)
Hausbau br.94

Novi broj na Kioscima (Hausbau br.94)

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:POČETNA

Hausbau br.94

konačno je stiglo proljeće – osim što je proljeće izvrsno vrijeme za šetnje i odlazak u prirodu (po mogućnosti u dobrom društvu), proljeće je i vrijeme intenziviranja i zamaha svih vrsta građevinskih radova.

Hausbau br.94
Hausbau br.94

Ukoliko planirate ili započinjete radove na novom objektu ili preuređenju postojećeg, vjerojatno ste dosad sve detaljno isplanirali. Ipak, ukoliko imate još poneku dilemu, možda ćete baš u novom broju magazina Hausbau pronaći odgovore na vaša pitanja i savršeno rješenje eventualnih problema i nedoumica. Za one koji se još nisu odlučili na gradnju ili preuređenje, Hausbau je po običaju neiscrpan izvor ideja, tehničkih rješenja i mjesto prikaza najnovijih tehnologija.

Poseban naglasak ponovo stavljamo na ekologiju i uštedu energije, podjednako radi sve većih cijena energenata kao i radi ekološke koristi i održivosti. Iako se u nekoliko tema posebno bavimo solarnim sustavima, izolacijom i grijanjem, zapravo su ekologija i ušteda energije prisutni u cijelom časopisu.

U prvoj temi broja pokazujemo 5 novi projekata koji jasno pokazuju smjer u kojem ide gradnja kuća za budućnost – važno je zdravo stanovanje, ali i energetska učinkovitost, sigurnost i inteligentno umrežavanje. Kuće koje ovdje prikazujemo svaki do ovih parametara podigle su do neslućene razine. Iako neka od ovih rješenja neće pronaći put do naših domova u kratkom roku, ako ste usred planiranja novog doma ili preuređenja postojećeg obavezno dobro proučite što je sve moguće; pojedina zanimljiva rješenja sigurno možete (i svakako biste trebali!) primijeniti i u vlastitom domu.

Druga tema broja je ponovo, usudio bih se reći, spektakularna! I u ovom broju prikazujemo pet prekrasnih novih objekata, s jednom zajedničkom idejom – osiguravaju skladan obiteljski život dvije ili čak tri generacije pod istim krovom, nudeći prostore za zajednički boravak i druženje, ali i izdvojene prostorije (ili čak malene stanove) za svakog člana obitelji. Pri tome nije nužno imati kuću impresivnih dimenzija – čak i prilično maleni prostori se pažljivim projektiranjem mogu savršeno osmisliti za suživot više generacija…

Osim glavnih tema, i ovaj put smo pripremili mnoštvo novosti, ali i više praktičnih savjeta – od solarnog grijanja, preko grijanja na bio masu (drva) do uređenja potkrovlja ili planiranja i izrade krovišta.

Pažljiv proučite ovaj broj magazina Hausbau, a mi krećemo u pripremu vrućeg ljetnog broja…

 

Srdačan pozdrav u ime redakcije magazina Hausbau,

Share