Novi broj na kioscima (Hausbau br. 95 05/06 2017)
Hausbau br.95 (05/06 2017)

Novi broj na kioscima (Hausbau br. 95 05/06 2017)

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:POČETNA

Poštovani čitatelji,

Hausbau br.95 (05/06 2017)
Hausbau br.95 (05/06 2017)

novi broj časopisa Hausbau ponovo donosi obilje zanimljivih tema, te fotografija i planova prekrasnih kuća.
Neovisno da li se radi o klasičnom ili modernom stilu gradnje komforne obiteljske kuće s energetski efikasnim sistemima pružiti će svojim vlasnicima visoku kvalitetu života. Među šest prekrasnih kuća koje u ovom broju prikazujemo svatko će pronaći nešto za sebe – i mediteranski ugođaj, i veliku impresivnu kvadraturu, savršenu gradnju, ali i relativno (kvadraturom) malene kuće koje nude jednaki komfor kao i one s više kvadrata. Nakon što ih detaljno pregledate, sigurno ćete naći neko primjenjivo rješenje, ideju ili detalj za svoj projekt.

Druga tema broja je podjednako zanimljiva – pronašli smo prekrasne transparente kuće koje očaravaju već na prvi pogled. Ali nije samo vizualni dojam važan ove kuće nude povezanost s prirodom, zdravo stanovanje s puno svjetla, ali i skrivenost od neželjenih pogleda i najmoderniju kućnu tehniku. U pravilu je riječ o luksuznim objektima za koje je potrebno mnogo novca, ali ako i nemate dovoljno za gradnju ovakve kuće, sigurno ćete pronaći poneku zanimljivu ideju koju možete primijeniti i prilikom planiranja svoje kuće iz snova…

Kao i u svakom broju posljednjih desetak godina, energetska učinkovitost, zdravlje i ekologija su nam visoko na listi prioriteta prilikom planiranja, gradnje i preuređenja doma. Zato smo pripremili savjete za opremanje, uređenje i gradnju – u ovom broju naglasak je na podnom i zidnom grijanju, prozorima i sunčevom svjetlu u prostoru, zaštiti od buke (što postaje sve važnije, pogotovo u urbanim područjima) i kreiranju ugodne mikroklime u stambenom prostoru.

Tu je i mnoštvo drugih savjeta za gradnju, preuređenje i opremanje vašeg doma koje smo pripremili u suradnji s našim partnerima.

Srdačan pozdrav do vrućeg ljetnog broja u ime redakcije magazina Hausbau,

Share