GEALAN-LUMAXX PROZORSKI SUSTAV ZA VIŠE SVJETLOSTI – Hausbau br.100 (03/04 2018)
Gealan - Hausbau br.100

GEALAN-LUMAXX PROZORSKI SUSTAV ZA VIŠE SVJETLOSTI – Hausbau br.100 (03/04 2018)

GEALAN-LUMAXX PROZORSKI SUSTAV ZA VIŠE SVJETLOSTI

Gealan – Hausbau br.100

„Ispuniti svjetlošću“ prostorije kroz prozore s uskim okvirima. Tako podižete kvalitetu života i osjećaj ugodnosti.

 

Gealan – Hausbau br.100

Suvremenoj arhitekturi pečat daju prozorski elementi velikih dimenzija s ciljem da se postigne prozračnost prostora. No i pri sanaciji graditeljskih objekata pod zaštitom spomenika vrlo su traženi uži okviri, da bi se zadržao krhki izgled povijesnih prozora. Pomoću GEALAN-Sustava LUMAXX mogu se realizirati posebno uske širine okvira. Rezultat je do 25% više udjela stakla i ulaska svjetlosti kroz prozor.

SAMO 106 mm vidljiva širina preklopa kod dvokrilnog prozora.

 

 

 

Minimalne širine okvira
Za vrijeme razvijanja sistema GEALAN-LUMAXX optimirana je cjelokupna geometrija prozorskih okvira tako da su širine profila svedene na minimum. Pri tome su konstruktori pazili na ravnotežu između svojstava toplinske izolacije i statike, kao i na savršeno funkcioniranje okova. Simetrično djelovanje uskog mono štulpa dodatno pridonosi fleksibilnoj uporabi pri ugradnji prozora.

SAMO 103 mm vidljiva širina okvira i krila.

Unatoč davanju prednosti „uskim okvirima“ kod novih profila krila odnosno štulpa nema nikakvih kompromisa pri statici. Kod oba se koristi čelik, koji zbog svojih statičkih svojstava omogućava elemente do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u drugim bojama. U kombinaciji s tehnikom ljepljenja STV® mogući su i elementi veličine do 2,50 m u bijeloj, odnosno 2,40 m u ostalim bojama.

više o proizvodima tvrtke Gealan na www.gealan.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share