Uključivanjem krovnih prozora u svijet ‘pametnih domova’ i stvaranjem sustava koji se može povezati s drugim pametnim proizvodima i aplikacijama, VELUX je postao jedan od predvodnika u kreiranju inovativnih rješenja za potrošače.

Jedan od šest Europljana živi u nezdravom domu, a u kojem su prisutni vlaga, nedostatak dnevne svjetlosti, neadekvatno grijanje tijekom zime i pregrijavanje tijekom ljeta. Riječ je o podacima Healthy Homes Barometer za 2017. godinu. Kako bi omogućio zdraviju unutarnju klimu i udobniji život u milijunima domova, VELUX je kao odgovor na sve veću globalnu potražnju za pametnim, zdravim kućama osmislio inovativan proizvod. Riječ je o VELUX ACTIVE with NETATMO – integriranim sustavom u jednom paketu, a koji nudi rješenje za nedovoljno prozračivanje prostorija.

Prvi smart home sustav koji samostalno otvara i zatvara krovne prozore
S ovim novim proizvodom, VELUX ulazi  u brzo rastuće tržište pametnih kuća te VELUX ACTIVE zapravo predstavlja prvi pametni sustav koji uz automatizirano podešavanje prozora omogućuje stvaranje bolje i zdravije klime u kućama širom svijeta. Izgrađen je na najnovijoj tehnologiji inteligentnog senzora te razvijen u suradnji s francuskom tehnološkom tvrtkom Netatmo. Pametni senzori prate temperaturu, vlagu i koncentraciju CO2 u prostorijama te po potrebi aktiviraju sustav za automatsko upravljanje krovnim prozorima. Drugim riječima, VELUX ACTIVE pametni sustav umjesto ukućana razmišlja i brine o prozračivanju. Unutar sektora proizvodnje prozora, ovo je prvi pametni sustavu koji uspješno kombinira aplikaciju za pametne telefone, unutarnji klimatski senzor, prekidač kod odlaska i internet gateway (omogućuje spajanje VELUX INTEGRA proizvoda, senzora unutarnje klime i senzora kod odlaska te spajanje ne bežični internet)

Smart algoritmi upravljaju klimom u prostoriji
Senzori koji se nalaze u prostoriji detektiraju kada je prevruće, previše vlage ili kada je koncentracija CO2 previsoka i šalju te podatke na gateway sustava. Ti podaci se zajedno s podacima o vremenu obrađuju u samom gatewayu i to pomoću naprednih algoritama kako bi se izračunala mogućnost poboljšanja unutarnje klime otvaranjem krovnog prozora te spriječilo pregrijavanje spuštanjem roleta ili sjenila.

Važno je naglasiti kako VELUX ACTIVE ima vlastitu aplikaciju pa je tako korisnicima omogućeno da putem svog pametnog telefona upravljaju cjelokupnim sustavom prema vanjskim vremenskim podacima, ali i osobnim potrebama. Više informacija pronađite na velux.hr/active

VELUX

VELUX Hrvatska d.o.o.
Av. V. Holjevca 40
10010 Zagreb
Bespl. tel. 0800 600 400
velux-hr@velux.com

POSJETITE NAŠU WEB STRANICU

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share