Tvrtka Domprojekt svim zainteresiranim kupcima osigurava cjelovitu uslugu stručnog savjetovanja, projektiranja, proizvodnje i montaže objekta.

Nisokenergetska gradnja privatnih kuća ubrzo postaje zakonska obaveza. Montažne kuće su primjer održive gradnje, od građevinskog materijala čija proizvodnja nije štetna za okoliš, do njihove energetske učinkovitosti i racionalne potrošnje energenata. Pasivne montažne kuće već su dugo prisutne na europskom tržištu, a svoj odgovor na ovaj trend dao je i Domprojekt. Prije nekoliko godina izgradili su prvu pasivnu poslovno-stambena katnica površine 600 m2 u sistemu EuroMAX u Dijonu, u Francuskoj.

Oblikovanje objekta prema individualnim potrebama
U ponudi tvrtke je 80 tipova obiteljskih kuća koje se mogu tlocrtno mijenjati, vanjskim izgledom prilagoditi lokaciji i željama vlasnika, a grade se prema indvidualnom projektu za svakog kupca. Kvalitetni montažnih objekta tvrtke Domprojekt prepoznata je i van granica Hrvatske, na mnogobrojnim gradilištima u Švicarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji drugim zemljama.

Montaža koja traje samo 1 dan!
Montaža krupnopanelnih sistema na temeljnu ploču, zidnih elemenata te rešetkaste krovne konstrukcije, ovisno o veličini kuće, traje 1 dan. Izvedba ostalih radova, za nivo izvedenosti visoki roh bau, kod kojega je kuća kompletno izvana gotova, a unutra dovedena do faze završnih obrtničkih radova traje ovisno o veličini kuće, kod kuća prizemnica cca 15-20 dana, a kod kuća prizemnica s potkrovljem ili katom cca 20-30 dana. Završni obrtnički radovi koji nisu obuhvaćeni visokim roh bauom su: završni podovi s glazurom i podnom izolacijom, soboslikarski radovi, instalacija vodovoda i kanalizacije sa sanitarnim uređajima, instalacija grijanja, te fini razvod elektroinstalacija.

Protupožarna i protupotresna svojstva
Montažne kuće sa drvenom nosivom konstrukcijom imaju odličnu otpornost na potres. Takva konstrukcija je vrlo elastična, preuzima velika naprezanja, ima duktilne spojeve, a težinom je cca 4 puta lakša od klasičnih zidanih konstrukcija. Drvo je protupožarno izuzetno dobar građevinski materijal. Drvo je u naravi zapaljivo, ali ono u gornjem sloju stvara zaštitni pougljeni sloj koji slabo provodi toplinu, pa na taj način u slučaju požara drvo samo sebe štiti, a njegova se mehanička svojstva bitno ne mijenjaju.

Kvaliteta potvrđena europskim certifikatima
Domprojekt je za svoje proizvode kod Zavoda za gradbeništvo Slovenije (ZAG), tijela za tehničko ocjenjivanje (TAB), dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA). Uspješno su prošli i CE certificiranje Zavoda za gradbeništvo Slovenije (ZAG), prijavljenog tijela za certificiranje (NB), temeljem kojeg Domprojekt označava svoje proizvode CE markingom i može za sklopove elemenata montažnih kuća izdati Izjavu o svojstvima (DoP). Tvrtka Domprojekt d.o.o. od 2001. g., za izgradnju niskoenergetskih montažnih kuća, posjeduje certifikat MPA Stuttgart Otto- Graf-Institut čiji stručnjaci redovito kontroliraju sve elemente proizvodnje.

KARAKTERISTIKE
SISTEMA GRADNJE

Tvrtka Domprojekt nudi nekoliko sistema montažne gradnje: Standard, Euro, Euro-MAX, Mega i Bio. Toplinske
karakteristike sistema su:

• Sistem Standard
vanjski zid d = 30,6 cm,
U = 0,14 W/m2K

• Sistem Euro
vanjski zid d = 36,8 cm,
U = 0,118 W/m2K

• Sistem Euro-MAX
vanjski zid d = 40,77 cm,
U = 0,1 W/m2K

• Sistem Mega
vanjski zid d = 45,8 cm,
U = 0,093 W/m2K

domprojekt

Projektni ured:
Petrinjska 6, Zagreb
tel: 01/4810 138,
fax: 01/4810 132
info@domprojekt.hr

POSJETITE NAŠU WEB STRANICU

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share