VIESSMANN – cijenom atraktivni solarni paket – HAUSBAU br.77
hausbau - solar - viessmann

VIESSMANN – cijenom atraktivni solarni paket – HAUSBAU br.77

Cijenom atraktivan solarni paket

 

U narednim godinama loživo ulje i plin biti će i dalje osnovni izvori energetske opskrbe, ali cijenom i ekološki sve nepovoljniji. Dodatna i učinkovita zaštita od rasta cijena energenata može se ostvariti ugradnjom solarnog sistema.

 

Sigurna i ekonomski isplativa energetska opskrba ponajviše ovisi o tome koliko se učinkovito iskorištavaju raspoloživi energenti i obnovljivi izvori energije. Biomasa u obliku drva, drvenih peleta, drvene sječke te sunčeva energija obnovljivi su izvori energije, neovisni i dostupni te osiguravaju vrlo nisku emisiju CO2. Korištenje obnovljivih izvora energije postao je imperativ održivog razvoja.

 

Usklađenost svih elemenata solarnog sustava

Viessmann je vodeći proizvođač solarnog grijanja u Europi. U kompletnu ponudu za sve vrste izvora energije ubrajaju se pločasti i cijevni solarni kolektori kao i kompletan pripadajući tehnički sustav poput bivalentnih spremnika za dobivanje tople vode, kombiniranih međuspremnika, upravljačkog sustava i komponenti za hidrauličko povezivanje. Svi elementi međusobno su usklađeni i na taj način moguća je realizacija učinkovitih rješenja za dobivanje potrošne tople vode, potporu grijanju i solarno hlađenje unutar obiteljskih i dvojnih objekata kao i poslovnih zgrada. Osobito je kod poslovnih i industrijskih zgrada moguće usmjeriti sustav ka proizvodnji topline na ekološki način uz istovremenu zaštitu okoliša. U tu svrhu Viessmann solarni sustavi mogu se bez problema kombinirati s ostalim proizvođačima topline iz ponude u svrhu dobivanja bivalentnih i multivalentnih sustava. Na taj je način u svako doba omogućena sigurna, komforna i istovremeno održiva opskrba toplinom.

 

Vitosol-solarni program

Jednom ugrađen solarni sistem godinama proizvodi ekološki prihvatljivu toplinu za nultu tarifu u potpunosti oslobođenu emisije CO2. Većčetiri do pet kvadrata solarnih kolektora mogu pokriti 60% godišnje potrebe za grijanjem pitke vode jedne obiteljske kuće. S pločastim kolektorima Vitosol 100-F i 200-F kao i vakuumskim cijevnim kolektorima Vitosol 200-T i 300-T, Viessmann nudi solarne kolektore visoke učinkovitosti kao dopunu svakom sustavu grijanja. Zajedno s bivalentnim spremnikom tople vode, kombiniranim i akumulacijskim spremnikom i regulacijom, sunčeva energija može se učinkovito iskoristiti za pripremu tople vode kao i podršku grijanju.

 

Solarni paket: VITOSOL 200-F i VITOCELL 100-B

Cijenom atraktivan solarni paket za pripremu potrošne tople vode sastoji se od dva pločasta solarna kolektora Vitosol 200-F (tip SVK) i bivalentnog250-litarskog spremnika potrošne tople  vode Vitocell 100-B. Paket je osobito prikladan za učinkovitu pripremu tople vode kod modernizacije i novogradnje obiteljskih kuća, gdje korištenje besplatne solarne energije sve više pripada standardu. Kompletan solarni paket je veličinom, učinom i cijenom prikladan za primjenu u obiteljskim kućama. Ovakav solarni sistem je ekološko i ekonomično rješenje za zagrijavanje potrošne tople vode. Svi uređaji i komponente idealno su međusobno usklađeni i čine ugradnju jednostavnom: za montažu na krov na raspolaganju su nove krovne kuke. Kod ugradnje u krov solarni kolektori se pričvršćuju direktno na konstrukciju krova. Za hidrauličko povezivanje oba kolektora nije potreban dodatni alat. Osim male investicije u instalaciju, montaža je moguća za manje od jednog dana. Na bivalentni spremnik su tvornički ugrađeni i ožičeni ventili za nadopunu i odzračivanje te zaporni ventili za solarni krug kao i solarna regulacija. Visokoučinkovita toplinska izolacija sprječava toplinske gubitke.n

 

Značajke solarnog paketa

 

– 2 solarna kolektora Vitosol 200-F, Tip SVK (2 x 2 m2)

– Površina kolektora: 4,4 m2

– Površina absorbera: 4,0 m2

– Priključni set kolektora uključujući osjetnik temperature i predmontirane fleksibilne priključne vodove

– Solarna ekspanzijska posuda 18 litara s priključnim vodovima (pričvršćivanje na spremnik ili zid)

– Bivalentni spremnik potrošne tople vode Vitocell 100-B/-W, tip CVBA (250 litara) s tvornički ugrađenom 3-stupanjskom solarnom crpkom kao i regulacijom i armaturama

– Toplinski medij Tyfocor 20 litara

– Pričvrsni set za montažu na kosi krov.

 

više o prouzvodu:

www.viessmann.hr

 

 

Share