PROFESIONALCI PREPORUČUJU – Porotherm IZO Profi

PROFESIONALCI PREPORUČUJU – Porotherm IZO Profi

Provjerili smo na licu mjesta, na gradilištu jedne obiteljske kuće zašto je Porotherm IZO Profi sistem oduševio izvođača radova.

Već smo pisali o mnogobrojnim prednostima Porotherm IZO Profi sistema gradnje, no najbolji dokaz i ovog puta pronašli smo na gradilištu obiteljske kuće u Bjelovarsko bilogorskoj županiji. Radi se o ljupkoj prizemnici ukupne površine nešto manje od 145 m2. Tlocrt upućuje na
kompaktni i praktični raspored koji obuhvaća sve potrebne sadržaje.

Kućom dominira preko 50 m2 dnevnog prostora koncipiranog kao openspace dnevnog boravka, blagovaone kuhinje iz kojeg se pruža pogled i izlaz na kvadraturom raskošnu vanjsku terasu. Za izgradnju objekta korištena je cijela lepeza Porotherm Profi proizvoda s glavnim građevinskim elementom Porotherm IZO Profi opekom

Lepeza Porotherm proizvoda
Vanjska ovojnica prizemnice zidana je Porotherm 38 IZO Profi opekom. Prvi red opeke postavio se na cementni mort, kako bi se u potpunosti izravnale neravnine na betonskoj ploči. Glinena opeka Porotherm IZO Profi napravljena je od potpuno prirodnih materijala. Za samu brušenu opeku koristi se glina, pijesak i piljevina, a za punjenje kamena vuna koja se pokazala kao vrlo dobar izolacijski materijal.

Sljedeći redovi opeke lijepe se Dryfix. extra ljepilom. Dryfix.extra je posebno zidarsko ljepilo namijenjeno za Porotherm Profi i IZO Profi brušenu opeku koje se koristi za lijepljenje glinenih blokova bez morta. Dryfix.extra sigurno je, trajno, ekološko i izuzetno čvrsto lijepilo.

Na vertikalnim serklažima uz Porotherm 38 IZO Profi opeku korišten je Dryfix kut 38 unutar kojeg je nakon zidanja postavljen armaturni koš te je ispunjen betonom.

Na sazidano vanjsko i unutarnje noseće ziđe položen je sustav Porotherm gredica. Karakteristike Porotherm gredica su visoka nosivost, mali pogibi, mala težina, brzina gradnje, manja količina armature zbog prednapinjanja, dobar nosač žbuke te usklađenost s Porotherm sistemom.

XPS horizontalni serklaž postavljen je prije betoniranja stropne konstrukcije i ima ulogu izgubljene oplate i u isto vrijeme toplinske izolacije. XPS elementom izbjegava se uporaba oplate. Nakon betoniranja stropne konstrukcije, na stropnu konstrukciju je sazidano samo nosivo ziđe krovne konstrukcije. Optimalno rješenje za izvedbu stropova obiteljskih kuća i manjih višestambenih zgrada je Porotherm stropni sustav. Jednostavan je za izvedbu, zahtijevaju malo dodatne opreme i nije potrebna specijalizirana radna snaga.

S obzirom da je građevina prizemnica, zbog iskorištavanja većih površina prostora, zidani unutarnji zidovi su noseći (stropna konstrukcija, krov) te su građeni Porotherm 30 Profi opekom.

Za krovni pokrov investitor je odabrao Tondach crijep Jupiter Natur Color crna. Crijep Jupiter je crijep velikog formata i s njim pokrivanje postaje brz i jednostavan zadatak. Estetski je lijep, a odlikuje se vrhunskom kvalitetom. Crijep karakteriziraju dva paralelna žlijeba odvojena središnjim hrptom.

ZAŠTO I IZVOĐAČI PREPORUČUJU POROTHERM IZO PROFI?

– Izrađena je od kvalitetne prirodne gline, pijeska i piljevine
– Ispunjena je kamenom vunom stoga nema potrebe za dodatnom izolacijom
– Precizno je brušena kompjuterskim procesom pa nema neravnina na zidovima
– Lako i brzo se ugrađuje s Dryfix. extra ljepilom umjesto mortom
– Gradilište je čišće i preglednije nego kod klasičnog zidanja mortom
– Ima odlična svojstva zvučne i toplinske izolacije
– Nije zapaljiva
– Paropropusna je
– Regulira vlagu u prostoru i daje temperaturnu stabilnost

ZADOVOLJSTVO JE NEUPITNO

Kod građenja svakog objekta osim kvalitete sistema koji se ugrađuje bitna je i stručnost izvođača te njegova spremnost na usvajanje novih, boljih načina izvođenja objekta. I u ovom slučaju izvođač je vrlo brzo na licu mjesta iskusio sve prednosti građenja Porotherm Profi sistemom, te ne krije svoje zadovoljstvo. Iako mu je ovo prvi susret s Porotherm IZO Profi opekom, naglašava kako mu općenito gradnja s Porotherm Profi sustavom i Dryfix. extra ljepilom znatno ubrzava vrijeme građenja objekta, omogućava njegovom timu kvalitetniju izvedbu, manje ljudskih resursa angažiranih na jednom gradilištu te održavanje gradilišta čistim.

Wienerberger d.o.o.

Donje Pokupje 2, 47 000 Karlovac
Karlovac - T: 047 694 110
Đakovo - T:031 836 920
e-mail: office.hr@wienerberger.com
www.wienerberger.hr
Tehnička podrška:
Tel: 099 3595 336, 098 226 154

posjetite našu web stranicu

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU
Share