Wienerberger opeka ZA TRADICIONALNU I MODERNU ARHITEKTURU – Hausbau br.95
Moderna obiteljska kuća u Zagrebu građena je Wienerberger sistemom glinene opeke. Prostornu koncepciju kuće određuju veliki nagib terena i vizure na grad, a njezina se unutrašnjost strukturira po vertikali. (studio Dva arhitekta)

Wienerberger opeka ZA TRADICIONALNU I MODERNU ARHITEKTURU – Hausbau br.95

Wienerberger opeka ZA TRADICIONALNU I MODERNU ARHITEKTURU

Bilo da se radi o tradicionalno ili moderno oblikovanoj obiteljskoj kući ili višestambenom objektu, Wienerberger glinena opeka zadovoljiti će sve postavljene izazove arhitekture.

Wienerberger - Hausbau br.95 (05/06 2017)
Moderna obiteljska kuća u Zagrebu građena je Wienerberger sistemom glinene opeke. Prostornu koncepciju kuće određuju veliki nagib terena i vizure na grad, a njezina se unutrašnjost strukturira po vertikali. (studio Dva arhitekta)

Građevinski materijali od gline su prirodni, zdravi, trajni i raznoliki. Oni mogu disati, čuvati toplinu i stvarati optimalnu ravnotežu vlažnosti zraka i temperature u prostorijama. Wienerberger rješenja od gline jamče uvjete za zdrav život. Sustav glinene opeke Porotherm PROFI, iz Wienerbergera nudi optimalne proizvode za zdravu, ekološki prihvatljivu gradnju. Najnovije generacije opeke Porotherm PROFI ili opeke Porotherm s integriranom toplinskom izolacijom od kamene vune (Porotherm IZO PROFI) temelj su energetski učinkovite gradnje s odličnom klimom.

Wienerberger - Hausbau br.95 (05/06 2017)
Na stražnjem dijelu kuće dominira vrt i zelena površina na koje se izlazi iz dnevnog boravka i kuhinje preko terasa. Dio objekta uređen je prema feng shui principima

Inovativne opeke jednostavno zadovoljavaju stroge uvjete nove direktive o štednji energije te je moguće graditi po principu pasivne gradnje, niskoenergetske gradnje ili pak odgovoriti na izazove direktive 2020. Bez obzira da li ste skloniji tradicionalnom izgledu kuće sa klasičnim krovom ili više volite moderne arhitektonske izričaje, vaš dom građen sa Wienerberger sistemom od glinene opeke biti će zdrav, udoban i što je najvažnije energetski učinkovit.

Wienerberger - Hausbau br.95 (05/06 2017)
Kuća za mladu četveročlanu obitelj smještena je na kosom terenu u podnožju brda, racionalan i kompaktan tlocrt te želja vlasnika da se životni prostor odvoji od tla, rezultirali su konceptom lebdeće atrijske kuće. (biroa MVA Mikelić Vreš, foto: Ivan Dorotić)

Kvaliteta i udobnost stanovanja
Na odluku o kupnji stana ili kuće sigurno utječe cijena m2 i lokacija gdje se kuća nalazi. Međutim, rijetko kada se čovjek zapita nešto više o kvaliteti gradnje i potrošnji energije u kući ili stanu. Dobro izolirana kuća troši manje energije za grijanje zimi, kao i za hlađenje ljeti. Gubitak topline i potrošnja energije po m2 odrazit će se direktno na mjesečne račune za grijanje i električnu energiju te na duži životni vijek zgrade. Dobro zvučno izolirana kuća uvelike pridonosi stvaranju više kvalitete i udobnosti stanovanja. Porotherm proizvodi već su 10 godina prisutni u Hrvatskoj i upravo su zbog svojih toplinskih svojstava ali i ostalih karakteristika na tržištu građevinskih materijala donijeli pravu revoluciju u gradnji.

Wienerberger - Hausbau br.95 (05/06 2017)
Prizemnica u pitoresknoj okolici Samobora, iza klasičnoga izgleda krije energetski učinkovite sisteme.

Tradicionalno ili moderno-stvar je ukusa. Rješenje je isto.
Opeka je tradicionalan materijal, a u kombinaciji sa suvremenim materijalima i formama može dati moderna arhitektonska rješenja. S opekom se može eksperimentirati za različite ideje i kreacije već u fazi koncepta. Wieneberger sistemi od glinene opeke pogodni su za gradnju na svim vrstama građevinskih terena, uključujući i zahtjevne lokacije, brzu i efikasnu gradnju i za ostvarivanje različitih ideja budućih vlasnika, arhitekata i projektanata. Bilo da se radio o kreativnim rješenjima na vanjskoj ovojnici objekta ili u unutarnjem prostoru. Karakteristike energetski efikasne i optimalne gradnje, koje daju Wienerberger sistemi od glinene opeke, treba uključiti u proces projektiranja što ranije, već u fazi idejnog rješenja, jer se na taj način postižu najkvalitetniji rezultati.

Wienerberger - Hausbau br.95 (05/06 2017)
Fasada kuće od klinker pločica različite debljine daje trodimenzionalni mozaik opne kuće. (studio Dva arhitekta, foto: Robert Leš)

Za gradnju na kontinentu i obali
Iako se u području hrvatskog mediterana zbog prosječno toplijih i kraćih zima od onih na kontinentu već desetljećima zida blokom debljine 25 cm, realnost ukazuje da je zbog dužih i toplijih ljeta te povećane potrebe za klimatizacijom, optimalna opeka za podneblje Mediterana ista kao i ona za gradnju na kontinentu; 30 centimetarski Porotherm PROFI ili Porotherm S Plus glineni blok koji izvrsno izolira, štedi energiju i ima poseban sustav otpornosti na potres.

više o proizvodima Wienerberger i Tondach na www.wienerberger.hr i www.tondach.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share