Viessmann program hibridnih uređaja (plin, struja, toplina iz okoliša)  – Hausbau br.92
viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)

Viessmann program hibridnih uređaja (plin, struja, toplina iz okoliša) – Hausbau br.92

Viessmann program hibridnih uređaja na loživo ulje, plin kao i struju i toplinu iz okoliša.

Visoko učinkovito, obnovljivo i sigurno za budućnost

viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)
viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)

Plin i loživo ulje još će puno godina igrati važnu ulogu kod grijanja stambenih objekata. Mnogo vlasnika nekretnina danas si postavlja pitanje da li uložiti u modernizaciju zastarjelih sustava grijanja na fosilna goriva ili posegnuti za sistemima koji koriste obnovljive izvore energije. Novo razvijeni hibridni uređaji koriste oboje – obnovljive izvore energije i fosilna goriva.

viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)
viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)

 

 

 

PREDNOSTI HIBRIDNIH UREĐAJA-PRILAGODBA U SVIM PRILIKAMA
Hibridni uređaji su idealno prilagođeni kućama koje u nadolazećim godinama planiraju energetsku obnovu i kojima su za rad potrebne visoke sistemske temperature. Za takve objekte u okviru postupnog kompletnog saniranja najbolje rješenje je zamjena postojećeg proizvođača topline s hibridnim uređajem
U tom slučaju modul dizalice topline preuzima dio opskrbe toplinom u prijelaznim razdobljima i na taj način smanjuje potrošnju fosilnih goriva. U nekom daljnjem koraku nakon obnove vanjske fasade kuće dizalica topline će preuzeti još veći udio opskrbe toplinom i na taj način omogućiti postepeni prijelaz na obnovljive izvore energije.
Kombinacija kondenzacijskog kotla i dizalice topline čini grijanje visokoučinkovitim istovremenom primjenom loživog ulja odnosno plina sa strujom i besplatnom energijom iz okoliša. Takva kombinacija omogućuje korisniku brzo reagiranje na trenutna kretanja cijena, jer se uređaj može brzo prilagoditi trenutnoj situaciji.

VITOCALDENS 222-F
Viessmann kompaktni hibridni uređaj, sastoji se od plinskog kondenzacijskog uređaja i modula dizalice topline zrak/voda. Modul dizalice topline pokriva osnovna opterećenja i time pokriva veći dio godine. Kod jako niskih vanjskih temperatura i kratkotrajnih vršnih opterećenja automatski se uključuje plinski kondenzacijski modul. Integrirani spremnik tople vode brine o visokom komforu opskrbe toplom vodom u kućanstvu.

HYBRID PRO CONTROL- PAMETNO REGULIRANJE
Inteligentna regulacija s Hybrid Pro Control sustavom automatski optimira pogon oba toplinska modula – ovisno o cijeni energije i vanjskoj temperaturi. Da li se kuću želi grijati na ekološki ili ekonomičan način, odabire sam korisnik. Ovisno o odabiru, regulacija sama odlučuje koji izvor energije je najekonomičnije koristiti da bi se postigle što niže štetne emisije odnosno troškovi grijanja.

viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)
viessmann-hausbau br.92 (studeni/prosinac)

VITOCAL 250-S-HIBRIDNI UREĐAJ ZA POSTOJEĆE INSTALACIJE
Idealno rješenje za postojeće instalacije grijanja s plinskim i uljnim kotlovima je hibridni uređaj Vitocal 250-S. Unutarnja jedinica modula dizalice topline Vitocal 250-S kompletno je hidraulički i električno opremljena za jednostavnu ugradnju u postojeći sustav grijanja te ga na taj način može učiniti hibridnim i modernizirati vaš sustav grijanja na najnovije stanje tehnike

više o sustavima Viessmann na www.viessmann.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share