WIENERBERGER – Idila van grada II – gradnja Wienerberger opekom – Hausbau br.85 (rujan/listopad 2015)

WIENERBERGER – Idila van grada II – gradnja Wienerberger opekom – Hausbau br.85 (rujan/listopad 2015)

wienerberger 1
Wienerberger Hausbau br.85

Nastavljamo s praćenjem gradnje obiteljske kuće u Bistri u okolici Zaprešića. Gradilište je smješteno na odličnoj poziciji, neposredno uz glavnu cestu u zelenom okruženju, a pogled se pruža na pitoreskne brežuljke i okolicu. Radi se o standardnom obiteljskom objektu na dvije etaže. U donjoj etaži smješten je ulaz, predvorje, kupaonica WC, kuhinja, dnevni boravak i stubište koje vodi na kat. Na gornjoj etaži su tri spavaće sobe, garderoba i kupaonica. Ukupna stambena površina iznosi nešto više od 175 m2. Investitor je za sistem gradnje odabrao POROTHERM PROFI sistem koji osigurava 50% bržu gradnju, 90% manji utrošak morta, 30% bolja toplinska svojstva, minimalnu upotrebu alata i čisto gradilište. Za građenje je odabrana opeka Porotherm 38 Profi. Nakon iskopa temelja uslijedilo je postavljanje armaturnog koša za trakaste temelje i vertikalnih serklaža, betoniranje nadtemelja i zidanje ziđa. Tvrtka Wienerberger za sve investitore na raspolaganju ima stručnu službu s besplatnom tehničkom podrškom u svim fazama projektiranja i gradnje. Prilikom zidanja POROTHERM PROFI sistemom stručni tim tvrtke Wienerberger izlazi nagradilište kao podrška izvođaču.

 

Zidanje ziđa- kod zidanja ziđa POROTHERM PROFI sistemom jedna od najvažnijih stvari je prvi red ziđa napraviti „u vagu“ tj. da je potpuno ravan. On se postavlja na cementni mort zbog eventualnih neravnina betonske ploče te se količinom cementnog morta ispod prvog rada opeke osigurava da gornji dio prvog reda opeke bude potpuno ravan. To je bitno zato što se sljedeći redovi lijepe s POROTHERM Dryfix.Extra ljepilom.

 

Wienerberger Hausbau br.85

 

 

Gotovi vertikalni serklaž-nakon što je vertikalni serklaž zajedno sa ziđem sazidan do visine etaže, unutar vertikalnog serklaža postaviti će se gotovi armaturni koš. Nakon toga slijedi učvršćivanje vertikalnog serklaža vanjskom oplatom zbog betoniranja. Za izradu nadvoja nad prozorima i vratima korišteni su POROTHERM nadvoji koji omogućuju bržu i lakšu izradu samog nadvoja.

 

 

više detalja potražite u novom broju HAUSBAU br.85 (rujan/listopad 2015) ili na stranici www.wienerberger.hr

Share