skyTech – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Polocommerce - Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

skyTech – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

skyTech-uspješna primjena kod adaptacije

Izolacijski sistem skyTech folija, debljine 1 cm zamjenjuje 24 cm kamene vune i štedi minimalno 50% energije za grijanje i hlađenje

U ovom broju donosimo još jedan primjer uspješne primjene skyTech sistema kod adaptacije postojećeg objekta gdje se skyTech sistem koristio kod izolacije krovišta. Razgovarali smo s investitorom g. Maroje Sušac, dipl.ing.građ.

Polocommerce - Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Polocommerce – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

KOJE MATERIJALE I SISTEME STE KORISTILI U GRADNJI VANJSKE OVOJNICE?
Naša želja je bila da građevina poprimi karakteristike niskoenergetske kuće, odnosno da joj specifična godišnja potrebna toplinska energija za grijanje ispod 50 kWh/(m2a) i da se klasificira u energetski razred B. Većina nosivih zidova postojeće građevine, odnosno njenog sjevernog dijela se zadržala, ali se oblikovalo potpuno novo pročelje. Na postojeća pročelja postavljao se sloj toplinske izolacije debljine 14,0 cm (isključivo fasadni sustav s grafitnim stiroporom), te akrilna žbuka. Sva stolarija zamijenila se s aluminijskom stolarijom s trostrukim izolacijskim ostakljenjem s plinovitim punjenje koeficijenta toplinske provodljivosti otvora od 1,10 W/m2K, a zaštita ostakljenja ostvarila se postavljanjem aluminijskih roleta. Konstrukcija krovišta, iako zamijenjena, ostala je drvena, ali se materijal pokrova promijenio. Unutar
drvene konstrukcije krovišta postavio se sloj skyTech folije kao toplinske izolacije, a donji pogled je od gipskartonskih ploča. Krov više nema strehe nego se oslanja na parapetni zid tvoreći na taj način vijenac.

Polocommerce - Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Polocommerce – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

ZAŠTO STE SE ODLUČILI ZA SKYTECH FOLIJE?
Prvotno je bilo zamišljeno da se krovna konstrukcija izolira kamenom mineralnom vunom no tada bi krov bio viši od susjedovog (radi se o dvojnom objektu). Sama razlika u visini nije velika (za cca 30,0 cm) pa nam je trebao materijal koji bi izjednačio visinu, a da se ne izgubi na volumenu u potkrovlju. Zbog uštede u prostoru i debljine krovne konstrukcije, skyTech folija je bila odličan izbor.

KAKO STE ZADOVOLJNI USLUGOM I TEHNIČKOM PODRŠKOM TVRTKE POLO-COMMERCE ZA VRIJEME POSTAVLJANJA SKYTECH SISTEMA?
skyTech folija nam je prezentirana vrlo efikasno, dobili smo podršku od gosp. Polića u potpunosti, kao i backup prilikom montaže i ugradnje čime je pokazana profesionalnost u radu i poslovanju.

S OBZIROM NA SKYTECH SISTEM TE TOPLINSKU TEHNIKU KOJU IMATE UGRAĐENU KOJI SU REZULTATI U POTROŠNJI ENERGIJE ZA GRIJANJE ZIMI TE KAKAV JE EFEKT LJETI?
Toplinska tehnika obuhvaća dizalicu topline zrak-voda zajedno s podnim grijanjem (voda pod tlakom u podu) na svim etažama. Sustav koji je instaliran pogodan je za grijanje i hlađenje, te je izrazito tih. Budući da smo se u obiteljsku kuću uselili u prosincu 2015. godine, prave pokazatelje potrošnje električne energije ćemo znati u prosincu 2016. godine kad prođe jedan kompletni godišnji ciklus. Kombinacija potrošnje električne energije podnog grijanja sa sustavom dizalice topline zrak-voda i LED rasvjetom u cijelom objektu zasada pokazuje i više nego povoljne račune, s obzirom na ukupnu kvadraturu kuće i s obzirom da se sve prostorije griju.

više o skyTech foliji na www.polo-commerce.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share