Skučena zemljišta – Hausbau br.80
Skučena zemljišta - Hausbau br.80

Skučena zemljišta – Hausbau br.80

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:ČASOPIS

Skučena zemljišta

Vlasnicima koji jako puno poslovno putuju, izuzetno je bilo važno stvoriti dom koji će im osigurati mir i intimu za povlačenje od svakodnevne užurbanosti. Ovdje prikazan projekt vrlo neprimjetno se uklapa u gradsku sliku i svoj potpuni šarm otvorenog koncepta u potpunosti razvija na stražnjoj strani objekta i zemljišta

Prostrana i svjetla kuhinja smještena je uz ulazno predvorje prema ulici što skraćuje put prilikom unosa namirnica nakon kupnje. Sa svojih 17 kvadrata prilično je prostrana pa u sebi sadrži i blagovaonički stol. Otvoreno, a istovremeno odvojeno i to bez vrata, ovaj prostor se sužava dolaskom iz predvorja prema kuhinjskom dijelu.

Vlasnica uživa u miru i pogledu prema zelenilu unutar svjetlom okupanog dnevnog boravka. Ovdje se zajedno sa suprugom, koji je također pilot, oboje mogu doslovno sigurno prizemljiti. Položaj kuće je takav da je sve na dohvat ruke i to pješice: šuma, centar grada, stara gradska jezgra. U pozadini je lijep vrt zaštićen visokim vratima koja osiguravaju intimu prilikom roštiljanja.

više u magazinu HAUSBAU br.80

Share