HAUSBAU br.99 (01/02 2018) – na kioscima

HAUSBAU br.99 (01/02 2018) – na kioscima

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:ČASOPIS

Poštovani čitatelji,

novi broj magazina Hausbau nudi posebno zanimljive i aktualne teme. Svi smo na neki način postali ovisni o raznovrsnim tehnološkim spravicama i pomagalima, a najviše o pametnim telefonima. Ukoliko imate relativno novi pametni telefon, vjerojatno vam je i dobar dio “života” spremljen u telefon i Cloud rješenja, od fotografija i video, preko dnevnog rasporeda i mejlova do svih vrsta zaporki i postavki. Stoga ne čudi što i naše kuće postaju sve “pametnije” – zato u ovom broju prikazujemo pet novih kuća koje, osim izvanrednog dizajna i energetske učinkovitosti, odlikuje i napredna kućna tehnika koja omogućava lako programiranje, kontrolu s udaljenog mjesta i povećava energetsku učinkovitost objekta. Ovi sustavi danas više nipošto nisu luksuz, već postaju standardni dio opreme modernih novogradnji – premda će najnapredniji sustavi pametnih kuća još neko vrijeme mnogim investitorima ostati financijski nedostižni, osnovni sustavi značajno povećavaju komfor i učinkovitost, a ne koštaju previše.

Kuće na padini, premda često izazovne za projektiranje, nude mnogo prilika za učinkovito korištenje prostora koji je bar s jedne strane omeđen padinom. Zato u drugoj temi broja prikazujemo četiri komforne i nevjerojatno pametno projektirane kuće, koje će vam zasigurno poslužiti kao nepresušan izvor ideja i inspiracije, bilo za gradnju novog objekta ili preuređenje postojećeg.

Magazin Hausbau je, kao i uvijek dosad, snažno na strani novih tehnologija, novih rješenja, te ekološke i energetske učinkovitosti. Zato i u ovom broju donosimo više članaka i novosti povezanih s energetski učinkovitim rješenjima, od sustava grijanja do izolacije. Naravno, nismo zaboravili niti komfor i zabavu, pa u dvije teme donosimo nova i zanimljiva rješenja u kupaonici, te savjete za kreiranje vlastitog wellness kutka namijenjenog oporavku i opuštanju…

Srdačan pozdrav do sljedećeg jubilarnog broja magazina Hausbau

Share