SIKA – Pravo je vrijeme da zaštitite dom od kiše – Hausbau br.101 (05/06 2018 )

SIKA – Pravo je vrijeme da zaštitite dom od kiše – Hausbau br.101 (05/06 2018 )

SIKA – Pravo je vrijeme da zaštitite dom od kiše

Nažalost, česti su slučajevi kada na različitim objektima već nakon svega nekoliko godina uporabe otkrivamo veća ili manja oštećenja. Dobra je vijest kako ih je uvelike moguće spriječiti odgovarajućom zaštitom i impregnacijom.

Najučestaliji oblici oštećenja nastaju zbog djelovanja vode, soli, smrzavanja i odmrzavanja koji utječu na propadanje i/ili ljuštenje betonske podloge. Glavni uzroci za nastajanje ovakvih oštećenja su djelovanje vode koja smanjuje gustoću betona, razina CO2 u zraku u urbanim sredinama, soli i kloridi u tlu i morskoj vodi te soli za odmrzavanje, vrlo naglašene promjene u temperaturi i djelovanje mraza koji uzrokuju raspadanje materijala te utjecaj raznih kiselina. Sve ove faktore nemoguće je izbjeći i prisutni su kontinuirano u našem okolišu, ali ono što je moguće napraviti je zaštititi građevine na vrijeme. Postojanost naših betona, fasada, cigle ili kamena možemo osigurati odgovarajućim tipom i debljinom zaštitnog sloja koji će im omogućiti nepropusnost, posebno usmjerenu na zaštitu od prodora vode.

Hidrofobna impregnacija površina
Sikagard® hidrofobne impregnacije djeluju tako da stvaraju vodoodbojnu površinu koja onemogućava prodor vode i raznih štetnih tvari u strukturu objekta. Ovakvi prodori mogu drastično smanjiti vijek trajanja površina, a impregnacija će im pružiti adekvatnu zaštitu kroz dulji vremenski period. Također, ovakav oblik zaštite će neutralizirati i vidni efekt mokrih i vlažnih površina te smanjiti gubitke topline koji su osjetno izraženi ako se u površini zadržava vlaga. Važno je naglasiti i kako Sikagard® impregnacije ne mijenjaju izgled površina na koje se nanose. Ova rješenja u potpunosti će otkloniti razne utjecaje koji mogu dovesti do propadanja betona, morta, cementa, opeke ili kamena, a zbog njihova svojstva paropropusnosti, vlaga koja eventualno zaostane u podlozi će jednostavno ispariti.

UPOZNAJTE SIKAGARD®-703 W
Paropropusni vodoodbojni premaz za fasade na bazi silan/siloksana. Primjenjuje se u zaštiti fasada od površinskih voda bez utjecaja na propusnost zraka.
Upotrebljava se na raznim podlogama (beton, mort, žbuka, opeka, kamen, azbestni-cement…). Koristi se za zaštitu fasada i zgrada od prodora vode.

Rješenja iz Sikagard® programa
1 Za vodoodbojnu zaštitu: Sikagard® 700 S, 703 W i 704 S
2 Sredstvo je za uklanjanje algi i mahovine: Sikagard®-715 W
3 Impregnacija za zaštitu poroznih površina i učvršćivanje pješćanih ispuna: Sikagard®-907 W
4 Impregnacija namijenjena za učvršćivanje površina i zaštitu od vlage i plijesni: Sikagard®-905 W
5 Premaz za pojačanu zaštitu betona, otporan na starenje: Sikagard®-690 W HD
6 Krema za dugotrajnu zaštitu: Sikagard®-730 Concrete Protect Plus

 

PREDNOSTI SIKAGARD® – 703 W IMPREGNACIJE ZA FASADE
● visoka vodoodbojnost
● omogućava podlozi da diše (paropropusna)
● ne vidi se nakon primjene
● povećava otpornost na prašinu i smanjuje rast algi i mahovine.
● može se bojati pogodnim bojama i premazima
● spremna za korištenje

 

više o proizvodima na www.sika-croatia.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima 

 

Share