Dometra – profesionalnost koja čini razliku

Primarna djelatnost tvrtke Dometra obuhvaća projektiranje, proizvodnju i izgradnju montažnih objekata, uključujući stambene, komercijalne i objekte javne namjene. Domtera ima ključnu ulogu u razvoju industrije montažnih objekata, zahvaljujući stručnom znanju i višegodišnjem iskustvu. Predstavništvo se nalazi u Beogradu, dok je proizvodni pogon smješten u Ivanjici. Ime Domtera postalo je sinonim za jamstvo kvalitete i pouzdano partnerstvo. Svaka kuća ima svoju jedinstvenu priču, a mi vas vodimo kroz putovanje koje istražuje suvremene koncepte stanovanja, odmora i urbanog razvoja.

Elegantna harmonija: Obiteljska kuća u Domašincu
Prateći trend udobnog života na jednom nivou, interes za modernim prizemnicama raste. Investitorica Sanela imala je jasnu viziju – željela je moderan, suvremen i jednostavan dom. Domterin zadatak bio je pretvoriti njenu viziju u stvarnost, a rezultat je zadivljujuća kombinacija modernog dizajna i funkcionalnosti. Kuća u Domašincu nudi sve što jedna obitelj treba. Tri prostrane spavaće sobe pružaju udoban prostor za cijelu obitelj, dok open-space koncept povezuje njihove glavne aktivnosti. Jednostavne linije i sofisticirani izgled ove kuće osvojili su srca svih koji su je vidjeli. Ova kuća definitivno je pravi izbor za obitelji koje traže savršenu ravnotežu između elegancije i funkcionalnosti.

Gorski kotar: Wellness centar u zagrljaju prirode
Sljedeći projekt vodi nas duboko u Gorski kotar, regiju koja obiluje prirodnim ljepotama. Kuća površine 350m2, zamišljena kao spa i wellness zona, opremljena bazenom i sportsko rekreativnim sadržajem, pruža gostima priliku da se opuste i uživaju u prirodnom okruženju. Iako ovaj objekt prvobitno nije bio projektiran kao montažni, Dometra je sa svojim stručnim timom inženjera i statičara uspješno odgovorila na postavljeni izazov. Upotrebom čelika u pojedinim segmentima, savladani su impresivni rasponi od preko 10 metara. Arhitektura je pažljivo prilagođena lokalnom podneblju, s naglaskom je na fasadnu oblogu od sibirskog ariša, radi prirodnog stapanja s okolišem.

Stambene zgrade “Zaprešić Hills”: Budućnost stanovanja
U tijeku je izgradnja stambenog kompleksa u okviru projekta “Zaprešić Hills”. Ovom inovativnom inicijativom, s obzirom na povoljniju cijenu izgradnje montažnih objekata, rješava se problem financijske dostupnosti stanovanja u gradskoj zoni. Svaka zgrada, ukupne bruto površine 1000m2, sastoji se od 14 stanova koji su po strukturi jedno- i trosobni. Trenutno su radovi na prvoj zgradi u završnoj fazi, dok se montaža druge zgrade uvelike priprema. Ovaj projekt predstavlja prekretnicu u svijetu industrije montažnih objekata, a Domtera je svojom stručnošću potvrdila svoje mjesto među liderima u sektoru. Njihova posvećenost kvaliteti ogleda se u svakom detalju ovih stambenih objekata.