Sanacija krova – skyTech SISTEM! – Hausbau br.93 (01/02 2017)
Polo commerce - Hausbau 01/02 2017

Sanacija krova – skyTech SISTEM! – Hausbau br.93 (01/02 2017)

Sanacija krova – skyTech SISTEM!

Polo commerce - Hausbau 01/02 2017
Polo commerce – Hausbau 01/02 2017

skyTech sistem idealan je za renoviranje i za novogradnju!
I ovaj broj imali smo priliku porazgovarati s investitorom koji se odlučio kod sanacije toplinske izolacije krovišta na obiteljskoj kući koristiti skyTech sistem. Sanacija je rađena na obiteljskoj kući iz 70-tih g. prošlog stoljeća. Kuća se sastoji od visokog prizemlja, 1. kata i potkrovlja. U podrumskom dijelu nalazi se poslovni prostor. Sanacija krovišta je prvi veći zahvat na kući u zadnjih 40 godina.

Polo commerce - Hausbau 01/02 2017
Polo commerce – Hausbau 01/02 2017
Polo commerce - Hausbau 01/02 2017
Polo commerce – Hausbau 01/02 2017

Zašto ste odabrali skyTech izolacijski sistem?
Odabiru je prethodilo dvogodišnje proučavanje i testiranje karakteristika sistema s raznim testovima koje smo privatno provodili na uzorcima te uspoređivanje tehničkih karakteristika sa sličnim, a dostupnim izolacijskim sistemima. skyTech izolacijski sistem odabrali smo jer zauzima najmanji volumena u potkrovlju, krovni prozori nisu uvučeni kao kod debljine klasične izolacije. Lagana sruktura skyTech izolacijske folije ne opterećuje krovnu konstrukciju i kuću, te omogućuje postavljanje dodatnih sadržaja na krov poput solarnih panela. Zadovoljni smo ugradnjom visokotehnološkog sistema u konstrukciju kuće koji istovremeno služi za obavljanje nekoliko različitih zadataka.

Koje ste vrste radova izvodili na krovištu, na koji način je skyTech izolacijaska folija postavljena?
Na nosivu konstrukciju krova koja je dodatno ojačana i kemijski zaštićena, postavljene su nove daske, a preko njih vodonepropusna-paropropusna brana-radi veće sigurnosti. Nakon toga točno po uputstvima gospodina Polića, postavljen je skyTech te su na njega ugrađeni novi krovni prozori. Po postavljanju skyTecha, pomno sam pregledao svaki detalj. Osobno sam završio spajanje skyTecha s toplinskom izolacijom prozora vodeći računa o najsitnijim detaljima. Na kraju, krov je pokriven limenim pokrovom gdje se vodilo računa o svakom detalju.

Polo commerce - Hausbau 01/02 2017
Polo commerce – Hausbau 01/02 2017

Što biste preporučili budućim investitorima?
Gospodinu Poliću javio sam se tek druge zime, a nakon pomnog pračenja vanjske temperature i unutrašnje temperature u potkrovnoj prostoriji te u prostoru potkrovlja. Nakon potpunog sušenja drvenarije krova primjetili smo znatne razlike u temperaturi. U potkrovlju je soba od 20 m2 koju grije veliki radijator. Grijanje cijele kuće je putem plinskog kotla i prije izolacije krova, u toj sobi smo na vanjskoj temperaturi od 0°C mogli postići jedva temperaturu od 18°C. Nakon postavljanja skyTech izolacije postižemo temperaturu u potkrovlju od 24°C . Grijanje se gasi oko 22 h, a temperatura tokom noći ne pada ispod 20-21°C. Što znači da skyTech izolacijska folija dobro zadržava toplinu što nam je izuzetno važno. Zato budućim investitorima mogu toplo preporučiti ugradnju skyTech sistema. Naime, uglavnom svi koje smo pitali za savjet sumnjali su da 10 mm izolacije može kvalitetno izolirati krov, a pokazalo nam se upravo suprotno u praksi. Svakako preporučujem strogo poštivanje pravila ugradnje.

više o skyTech sistemu na telefon 00385 98 258 427 ili na webu:www.polo-commerce.hr ili novom broju magazina Hausbau br.93 (01/02 2017)

Share