Roca kupaonice – Hausbau br.94
Roca - Hausbau br.94

Roca kupaonice – Hausbau br.94

ROCA kupaonice

Kakve će biti KUPAONICE budućnosti?

Roca - Hausbau br.94
Roca – Hausbau br.94

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, 28.02. ove godine, održan je prvi ‘jumpthegap talk’ susret u Zagrebu. Uz predstavljanje ‘jumpthegap’ natječaja održan je okrugli stol na temu ‘Kupaonice budućnosti’.

Roca - Hausbau br.94
Roca – Hausbau br.94

Na okruglom stolu „Kupaonice budućnosti“ sudjelovao je i Josep Congost, direktor Roca Centra za dizajn i inovacije te član žirija ovogodišnjeg, sedmog izdanja ‘jumpthegap’ natječaja. Iskoristili smo priliku i porazgovarali s g. Josepom Congost o njegovoj dugogodišnjoj karijeri u Roca Grupi, zahtjevima i navikama korisnika, promjenama koje su se dogodile u dizajnu i novitetima koje možemo očekivati u kupaonicama u budućnosti.

Danas razgovaramo o kupaonicama budućnosti. Što korisnici mogu očekivati?
Jedna od velikih promjena biti će plugin mogućnost u WC školjkama, tušu, kadi ili umivaoniku. Danas je sveprisutna kućna automatizacija, povezivost elektroničkih uređaja u kući i njihovo upravljanje putem aplikacija na pametnim telefonima. Ovaj trend polako dolazi i u kupaonice, a WC školjke i umivaonici time će postati povezivi uređaji, poput hladnjaka ili pećnica. Putem senzorske tehnologije moći će se pratiti određeni parametri o zdravstvenom stanju korisnika. Podaci će biti dostupni preko aplikacije na mobilnim uređajima. Također biti će moguće praćenje ispravnosti proizvoda koje korisnik koristi. To je budućnost kupaonice.

Roca - Hausbau br.94
Roca – Hausbau br.94

Korisnici danas mogu opremiti kupaonicu potpuno individualno, prema vlastitim željama. Što obično očekuju od proizvoda za opremanje kupaonice?
Korisnici danas zahtijevaju mnogo stvari. Izdvojio bih 6 najvažnijih. Prvo ergonomija i komfor, zatim sučelje proizvoda, ušteda vode, arhitektura proizvoda, lako održavanje proizvoda, postizanje higijene za naše tijelo korištenjem proizvoda i emocije. Svaki proizvod u kupaonici treba buditi u korisniku pozitivne osjećaje, osjećaj ugode i osjećaj praktičnosti i korisnosti.

Roca - Hausbau br.94
Roca – Hausbau br.94

Koji su ovogodišnji trendovi u uređenju kupaonice?
Trend ove godine i nekoliko sljedećih sigurno će biti kombiniranje različitih materijala, uvoditi će se mnogo novih materijala, kompozitnih materijala.

Što biste izdvojili kao vodeći proizvod Roca Grupe?
WC tuš je inovacija koja osim tehnoloških noviteta i spajanja funkcije dva proizvoda (bidea i WC školjke) u jedan, ujedno utječe i na navike ljudi. Taj proizvod donosi veliku promjenu u iskustvu korištenja. Ovaj proizvod ima sve veći rast na europskom tržištu, dok je u Japanu i na nekim istočnim tržištima već dobro poznat.
više o proizvodima Roca na više www.hr.roca.com ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share