skyTech – Ugodno, štedljivo, sigurno!

Ozaljska ulica 93,
10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.t-com.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

Kvalitetna izolacija skyTech jedan je od glavnih građevinskih elemenata koji će pridonijeti ugodnoj mikroklimi u vašem domu i donijeti vam uštede u troškovima grijanja i hlađenja.

Upravo to, skyTech toplinsko izolacijski sistem jedinstveni je sistem koji svojom debljinom od svega 1 cm zamjenjuje 24 cm kamene vune. Pri tome, omogućava znatne uštede u prostoru tamo gdje je svaki centimetar bitan, kao što je slučaj kod renoviranja potkrovlja. Osim kod renoviranja, investitori diljem Hrvatske imaju pozitivna iskustva u primjeni skyTech-a u novogradnji. Svoja iskustva, za ovaj broj, podijelio je s nama investitor iz Ravne Gore koji je koristio skyTech kod renoviranja kuće.

P: Koristili ste skyTech kod renovacije kuće za odmor u Ravnoj Gori. Možete nam pobliže opisati stanje objekta prije renoviranja.
Radi se o kući koju koristimo i za odmor ali dobrim dijelom godine i za stanovanje. Kuća ima prizemlje i kat, površine 100 m2 po etaži. U prvoj fazi promijenili smo stolariju, napravili smo rekonstrukciju krovišta i zabatnih zidova. Na krovu smo imali drvenu oplatu, krovnu ljepenku i glineni crijep. Na zabatnim zidovima je bio eternit na ljepenci. Postojeće stanje nije bilo adekvatno, a kako nam je plan kuću u potpunosti obnoviti, željeli smo kvalitetna rješenja s kojima ćemo biti mirni na duži vremenski period.

P: skyTech ste koristili kod rekonstrukcije krovišta? Ali planirate ga koristiti i u drugoj fazi renoviranja?
Da, skinuli smo ljepenku i postojeći krovni pokrov. Gledajući iznutra prema van, na postavljene letve stavljen je skyTech, na njega kontraletve, pa horizontalne letve, a na njih krovni pokrov Gerard. Površina obnovljenog krova je 270 m2. I u drugoj fazi, za rekonstrukciju donje etaže kuće, odlučili smo se za skyTech. Pokazao nam se odličnim kod renoviranja krovišta, kako u pogledu mikroklime u prostoru, tako ugode i manjih troškova grijanja. Toplina se zimi lijepo zadržava, što smo se imali priliku uvjeriti ove godine, u siječnju, pri vrlo niskim vanjskim temperaturama i dosta snijega. Sad smo baš uzeli skyTech za rekonstrukciju donje etažu, gdje ćemo drvenu konstrukciju zidova izolirati s vanjske strane skyTechom, a preko skyTecha ide drvena ventilirana fasada. Po struci sam građevinski inženjer i od svih sistema koje smo razmatrali, ovo nam se za naš objekt pokazalo najboljim.