“Papirnati” tablet – “The Paper tablet”

“Papirnati” tablet – “The Paper tablet”

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Eko IN

“Papirnati” tablet – “The Paper tablet”

Tablet se vraća osjećaju pisanja i čitanja s papira, koristeći specijaliziranu tehnologiju prikaza teksta i olovke s nagibom, sve do reproduciranja poznatog zvuka pisanja po papiru. Njegova baterija traje danima, prilagođen je za čitanje na sunčevoj svjetlosti te broji preko 100 000 stranica. Kako je došlo do ove ideje i zašto “papirnati tablet”? Magnus Wanberg, izvršni direktor i osnivač reMarkablea shvatio je da je papir krajnji alat za razmišljanje. Poboljšava našu koncentraciju, angažira naš mozak i omogućuje slobodu našem umu da zamišlja i radi bez ograničenja ili ometanja.
No upotreba papira ima i svoje negativne strane, od natipkavanja rukopisnih bilješki do beskonačnog printanja; od traženja kroz desetak bilježnica kako bi pronašli nešto što vam treba u tom trenutku do zaboravljanja knjiga ili dokumenata koji su vam potrebni.
Zbog svega nabrojanog, 2013. Magnus je, zajedno s timom za reMarkable, započeo stvarati uređaj koji će ponuditi čisto, papirno iskustvo, no biti povezan i neograničen-prvi pravi digitalni papirni tablet dizajniran za čitanje, pisanje i skiciranje.

Izvor: www.remarkable.com, www.thoriumaplus.com

Share