BRICK AWARD 2014

BRICK AWARD 2014

Zagreb, 29. travnja – Najveći svjetski proizvođač opeke Wienerberger i ove godine dao je svoj doprinos uglednom međunarodnom natjecanju Brick Award. Na poznatom natjecanju sudjeluje više od 300 arhitekata, a nagrade će biti dodijeljene u Beču početkom svibnja. Stručni žiri vrednovat će primjere najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi koriste na izniman i inovativan način, s posebnim naglaskom na energetski učinkovitu i održivu gradnju.

Na sam natječaj odazvalo se osam renomiranih arhitekata s ukupno devet radova, od kojih su odabrani sljedeći autori s projektima:

1. dr. sc. Andrej Uchtytil, dipl.ing.arh. i Renata Waldgoni, dipl.ing.arh. Postament za skulpturu kardinala Franje Kuharića

2. Andrija Rusan, dipl.ing.arh. autorska suradnja: Marijan Mirković, dipl.ing.arh., Ljerka Kabelka, dipl.ing.arh., Poslovna zgrada Lumenart

3. Cvjetka Peronja, dipl.ing.arh. / Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, Gradske vile na Mirogojskoj cesti

Od nominiranih radova na nacionalnim razinama, međunarodni žiri arhitekata će razmatrati i odabrati 40 najbolje realiziranih projekata, objaviti ih u godišnjaku „Brick ’14“ i srodnim publikacijama te 8. svibnja u Beču na svečanoj ceremoniji dodijeliti nagrade.

„Ponosni smo na sudjelovanje tri hrvatska najkvalitetnija arhitektonska rješenja na međunarodnoj dodjeli nagrada Brick Award za 2014. godinu. U suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata odabrali smo tri najbolje arhitektonske realizacije u kojoj je korištena opeka i nadamo se da je i žiri uvidio potencijal koji smo prepoznali u odabranim radovima“ – izjavio je CEE product manager Tomislav Franko.

Brick Award ’14 poseban naglasak stavlja na energetski učinkovitu i održivu gradnju, a natjecanje se provodi na dvije razine – nacionalnoj i međunarodnoj.

Wienerberger je najveći proizvođač opeke u svijetu i vodeći na tržištu crijepa u Europi. Građevinski materijal i sustavna rješenja od opeke predstavljaju zdrav, ekonomičan i energetski učinkovit način života i time pridonose provedbi energetski učinkovitih građevinskih pojmova kao što su niska potrošnja energije, pasivne ili solarne kuće. Životni vijek od najmanje 100 godina čini Wienerbergerove proizvode one visoke vrijednosti.

Share