Komforno stanovanje – HAUSBAU br.98 (11/12 2017)

Komforno stanovanje – HAUSBAU br.98 (11/12 2017)

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:ČASOPIS

KOMFORNO STANOVANJE – Savršeni patchwork

Obitelji s troje ili više djece često gotovo da nemaju nikakve šanse na tržištu stanova pronaći nešto što odgovara njihovim potrebama. Pritom, prema novom obiteljskom izvještaju čak svaka deveta obitelj u Njemačkoj ima više od dvoje djece. S tendencijom rasta – ne samo radi obitelji s djecom koja potječu iz dva prethodna braka. Ovog se trenda primila ogledna kuća „Young Family Home“, koju se može pogledati u okviru izložbe kuća „Vlastita kuća & vrt“ („Eigenheim & Garten“) u Bad Vilbelu.

Dva međusobno pomaknuta objekta s jednovodnim krovom čine živahnu sliku krovišta koja omogućava visoku nadogradnju i atraktivan ambijent stanovanja na gornjem katu. Primjerice, zračni prostor moguće je pomoću ugradnje dodatne visine u dječjim sobama optimalno iskoristiti. Obzirom da je razmak između krovnih površina dovoljno velik, dodatni prozori ovdje mogu ponuditi više dnevnog svjetla. Interijer je nastao u suradnji s Ikeom tako da je tvrtka mogla ponuditi originalan, praktičan i povoljan dom s fiksnom cijenom.

Stambeni prostor je koncipiran za šestočlanu obitelj u kojoj odrasli sin iz prvog braka provodi vikende. Za njega je tu multifunkcionalna soba u prizemlju koja ima vlastitu kupaonicu i garderobu pri čemu je pomoću visokih zavjesa moguće odvojiti privatna područja kao primjerice krevet, za slučaj da se soba tijekom tjedna koristi i za druge svrhe.
Inače, prizemlje je jako otvoreno, a zahvaljujući višestrukim prolazima veliko se predsoblje s klupom u obliku škrinje za blago stapa s kuhinjom i dnevnim boravkom tako da tu nastaje velika arena za veseo obiteljski život.
Kuhinja ima pogled na predsoblje i dnevni boravak. Dva radna otoka smještena su jedan preko puta drugog: sudoper sa stolićem za doručkovanje i centar kuhanja sa štednjakom i pećnicom – dovoljno je, jednostavno ih okrenuti.

više o KOMFORNOM STANOVANJE potražite u magazinu HAUSBAU na svim kioscima

Share