Knauf fasadni sustavi – Hausbau br.100 (03/04 2018)

Knauf fasadni sustavi – Hausbau br.100 (03/04 2018)

Knauf fasadni sustavi

Dok su fasade nekada imale pretežno estetsku ulogu, danas osim vizualnog efekta imaju iznimnu važnost i u energetskoj efikasnosti objekta, kao i zaštiti okoliša. Suočeni s izazovom sve izraženijih klimatskih promjena te povećanih cijena energenata, investitori i arhitekti teže uštedi energije, smanjenju troškova izgradnje i grijanja te povećanju vrijednosti nekretnine.
Kao odgovor na postavljene izazove, tvrtka Knauf proizvodi fasadne sustave originalne provjerene njemačke kvalitete, čime je postavila novi standard kvalitetnih građevinskih sustava s optimalnom izolacijom topline.

Sustav Warm-Wand
Warm-Wand sustav za toplinsku izolaciju fasade predstavlja najbolje ekonomsko i tehničko rješenje koje pridonosi dugotrajnom smanjivanju troškova grijanja štedeći energiju i zadržavajući optimalnu klimu prostorija ovisno o sezoni i vremenskim uvjetima, istovremeno utječući na udobnost i kvalitetu stanovanja. Ključni čimbenik za izvrsnu postojanost fasade je korištenje svih komponenti sustava. Naime, svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju. Stoga varijanta fasadnog sustava Warm Wand Basis sadrži EPS/SM 300 te EPS/Klebespachtel, dok Warm Wand Plus sadrži MW/SM 700 PRO i MW/Klebespachtel M. Ovi mortovi za lijepljenje, armiranje i renoviranje, zahvaljujući svojstvima visoke kvalitete, fleksibilnosti, vodoodbojnosti i paropropusnosti, u potpunosti zadovoljavaju i najkompleksnije zahtjeve izvedbe fasade. Lijepa, dugotrajna i izdržljiva fasada sugerira na kvalitetu i sigurnost prostora, poručujući da se iza nje krije udoban i zanimljiv interijer što je značajan kriterij svakom investitoru.

Završno dekorativne žbuke
Samim time, izbor dekorativne žbuke, odnosno završnog sloja na fasadi predstavlja iznimno važnu komponentnu koja štiti fasadu od štetnih utjecaja iz okoliša te svojom bojom i strukturom objektu osigurava i odgovarajući estetski izgled. Knauf završno dekorativne žbuke Addi (akrilna ojačana silikonskom smolom), Kati (silikatna) i Conni (silikonska), uz visoku vodoodbojnost i paropropusnost, odlikuju se i visokom elastičnosti koja sprječava pojavu mikropukotina te time dodatno produljuju trajnost fasade.

više o proizvodima www.knauf.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share