Gorenje-nova generacija toplinskih crpki – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Gorenje-Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

Gorenje-nova generacija toplinskih crpki – Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

Gorenje-nova generacija toplinskih crpki

Gorenje osim duge tradicije proizvodnje kućanskih aparata, ima 40 godina iskustva u proizvodnji toplinskih crpki, te je ovo već četvrta generacija toplinskih crpki za sanitarnu vodu u posljednjih 10 godina

Gorenje-Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Gorenje-Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

NOVITETI U TOPLINSKIM CRPKAMA
Nova generacija toplinskih crpki Gorenje donosi visokolitražne toplinske crpke i zidnu toplinsku crpku za sanitarnu vodu s upravljanim zrakom.
U novoj generaciji crpki novitet su izmjenjivači integrirani s vanjske strane na tijelu kotla. Izmjenjivači su zaliveni u izolaciji, što onemogućuje taloženje kamenca. Također, novitet su i indirektni zračni cijevni grijači i visokokvalitetna izolacija, koji utječu na manju potrošnju električne energije, što je prednost pred klasičnim načinima zagrijavanja sanitarne vode.

UPRAVLJANJE I SIGURNOST
Crpkom se lako upravlja putem LCD zaslona, na kojem se prikazuju sve potrebne informacije poput trenutne temperature vode i temperature koju želite dostići. Za brže zagrijavanje vode dodana je opcija dodatnog zagrijavanja vode električnim grijačem, koji se isključuje nakon postizanja željene temperature. Također, svakih 14 dana pomoćni grijači zagrijavaju sanitarnu vodu do 75 °C, kako bi bili zaštićeni od bolesti poput legionele i drugih bakterija koje se mogu razviti u sanitarnoj vodi. Kada izbivate iz doma, crpku možete programirati da ne grije vodu ili da se upali dan prije nego se vratite. Ukoliko se na crpki pojavi kvar, na LCD zaslonu možete vidjeti obavijest sa oznakom smetnje koja se pojavila, koju je prilikom prijave kvara potrebno prenijeti serviseru.

Gorenje-Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)
Gorenje-Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

POTREBNI PARAMETRI ZA MONTAŽU
Prilikom montaže crpke, bitno je voditi računa o veličini prostora u koji ćete crpku postaviti – idealni prostori su veličine od 15m2 do 20 m2, jer sadrže dostatan volumen zraka za odvijanje termodinamičkih procesa prilikom zagrijavanja. Također, važno je osigurati u prostoru dotok svježeg zraka. Crpka kao nusproizvod ispušta ohlađeni zrak, pa prostor u kojem se nalazi crpka možete koristiti kao dobro rashlađenu smočnicu. Stojeće toplinske crpke za sanitarnu vodu nude se u dva volumena, od 200 l i 300 l, te su pogodne za domaćinstva ili apartmanske kuće koje tijekom turističke sezone imaju velike potrebe za toplom vodom. Zidne toplinske crpke dolaze u volumenima od 80l do 120 l, te su savršene za manje prostore.

više o proizvodima Gorenje na www.gorenje.hr ili u magazinu Hausbau br.92 (studeni/prosinac 2016)

Share