Ravni krov – Sika – Hausbau br.90

Ravni krov – Sika – Hausbau br.90

Sarnafil® T – pouzdan sustav ravnog krova

sika-2Kod izvođenja krova, najvažnija odluka koju trebate donijeti je odabir adekvatnog sustav krova, bilo da ste investitor, arhitekt ili izvođač hidroizolacije krova. Odgovarajući sustav krova štitit će vašu investiciju desetljećima, dok neadekvatan sustav može voditi ka skupim sanacijama, oštećenju objekta i njegovih dijelova i, konačno, zamjeni krova.

SARNAFIL® T- 25 GODINA PROVJERENE TRAJNOSTI
Kada izvodite krov, jedan od najvažnijih izazova i potreba je dug životni vijek i pouzdana trajnost. Sarnafil® T sustav ravnog krova ima provjerenu dugotrajnu stabilnost.
Prvi Sarnafil® T sustav krova izveden je 1988. u Sarnenu, Švicarska. Prema uzorku koji je uzet s krova u studenom 2013. godine, i danas je krov u savršenom stanju. Sarnafil® TS membrane su jedinstvene na tržištu po svojem armiranju koje se sastoji od poliesterskom pletiva i staklenog filca, koji omogućuje izvanrednu geometrijsku stabilnost i mehaničke karakteristike u sustavu izloženih mehaničkih pričvršćenih krovova.

sika-1ALI, ŠTO USTVARI ZNAČI U SAVRŠENOM STANJU ?
Nakon 27 godina još nema vlage u sustavu krova i kvaliteta proizvoda je slična danas proizvedenim membranama. Materijal je još uvijek elastičan, fleksibilan i može se variti vrućim zrakom. “Mi ispitujemo odabrane Sarnafil® projekte stare 25 godina. Svojstva i trajnost Sarnafil® membrane dokazane su kroz činjenice i brojke. Nije nam poznat drugi proizvođač na tržištu u pogledu kvalitete proizvoda i osjećaja odgovornosti prema društvu.” riječi su Stephana Wehrle dipl.ing. (FH) s Instituta za zaštitu konstrukcija, građevnih materijala i građevinske fizike, Njemačka.
sikaKako bi pomogla u odabiru pravog sustava, Sika je u kolovozu 2014. izdala stručno izvješće koji se tiče trajnosti sintetičkih membrana za krovove Sarnafil® TS i Sarnafil® TG, te dodatnih 158 krovova koji su praćeni i ispitani od strane Sika-inih stručnjaka, uključujući podatke o unutarnjoj kontroli proizvodnje i izvještajima o ispitivanju. Rezultati ove dugotrajne studije i 25 godina dokazane, iskustvene trajnosti Sarnafil® TG i Sarnafil® TS membrana daju zaključiti da, ako se zadrže standardni uvjeti krova i ako se krov koristi prema zahtjevima o ugradnji proizvoda i održavanju, sintetičke krovne membrane Sarnafil® nastavit će ispunjavati svojstvo vodonepropusnosti još dugi niz godina.

više o proizvodu na www.hrv.sika.com ili u magazinu Hausbau br.90

Share