Nova razina komfora grijanja

Vitodens 200-W je inteligentna energetska centrala, koja ispunjava najviše zahtjeve za komfor opskrbe toplinom. Nudi još jednostavnije upravljanje putem ViCare aplikacija.

Svojim modernim i funkcionalnim dizajnom kao i jasno oblikovanom, matiranom vanjskom površinom uklapa se harmonično u ambijent svakog stambenog prostora.

Koliko je jednostavno podešavanje i posluživanje?
To je jedan od najvažnijih kriterija kod donošenja odluke o novom grijanju. Vitodens 200- W oduševljava iznimno visokim komforom posluživanja. Jednostavno i intuitivno upravljanje moguće je putem pametnog telefona, tableta ili direktno na velikom 7 inčnom dodirnom zaslonu u boji koji se može podesiti po visini ili alternativno s 3,5 inčnim zaslonom. Jasan tekstualni i grafički prikaz vodi kroz sve točke izbornika, a energetski kokpit nudi pregled kompletne potrošnje energije. Integrirano WLAN sučelje direktno povezuje plinski kondenzacijski uređaj s internetom – i time postavlja osnovu za umrežavanje i digitalne usluge na zahtjev. ViCare App čini upravljanje još komfornijim: na taj se način sve funkcije grijanja vrlo lako drže pod kontrolom. I u slučaju nenadanih situacija putem Service-App aplikacije direktno se obavještava serviser koji se može pobrinuti za brzu pomoć. Povezivanjem pomoću digitalnih usluga Viessmann nudi pet godina jamstva na kompletan sustav.

Automatski štediti energiju
Sustav je koncipiran za regulaciju jednog kruga grijanja. Pomoću dodirne (Touch) funkcije odabire se željena temperatura prostora, a dodirom prsta odabire se normalni ili party način rada („Ostajem dulje kod kuće“). Kod odlaska od kuće („Na putu sam.“) dovoljna je samo jedna naredba kako bi se instalacija grijanja prebacila na sniženu temperaturu i na taj način štedila energija. Onaj tko želi programirati različita vremena uključivanja može se poslužiti s funkcijom „asistent“. Posebno polje na početnom ekranu pokazuje trenutnu vanjsku temperaturu kao i pritiskom na to polje otvara se prikaz temperatura u proteklim danima.

Status instalacije uvijek na oku
Korisnik uvijek vidi da li je u radu njegovog grijanja sve u zelenom području. Žuto polje informira o potrebnom održavanju i servisu, a crvena boja odmah prikazuje kontakt servisne tvrtke. Da bi ta funkcija bila dostupna vlasnik mora dati dopuštenje servisnoj tvrtki – to se može dodijeliti sa samo dva klika u aplikaciji. Nakon toga se uspostavlja veza sa softwareom servisne tvrtke koja onda može vidjeti podatke o instalaciji kako bi mogli klijentima dati brzu i učinkovitu podršku.

SANACIJA DIMNJAKA
Objekti kojima je srušen dimnjak plin neće moći koristiti prije sanacije dimnjaka i ispitivanja koje će obaviti područni dimnjačari. Nakon što ste dobili potvrdu od statičara da je vaš objekt upotrebljiv potrebno je dobiti nalaz dimnjačara o stanju vašeg dimnjaka. Ukoliko ste dobili negativan nalaz dimnjačara primorani ste izvršiti sanaciju dimovoda i preporuča se zamjena plinskog aparata ukoliko je aparat starije izvedbe i ovisan o zraku u prostoru te vam se radi vlastite sigurnosti preporuča ugradnja novog plinskog uređaja za grijanje. Novija generacija plinskih kondenzacijski uređaja za grijanje zahtjeva drugačiju izvedbu dimovoda, stoga je potrebno napraviti projekt sanacije dimovoda od strane ovlaštenog inženjera strojarstva i po dobivenom projektu izvesti sanaciju dimovoda i sustava grijanja. Vitodens je najbolji izbor među plinskim kondenzacijskim bojlerima. Made in Germany. Uštedite do 35% na troškovima grijanja zamjenom starog bojlera i sanacijom vašeg dimnjaka.

Internet sučelje Vitoconnect
Vitoconnect je sučelje između kotla za grijanje i aplikacije ViCare. Nije samo kompatibilno sa novim Viessmann sustavima grijanja, nego također i s mnogim postojećim uređajima. Direktno se povezuje s kabelom. Priključak za napajanje u opsegu je isporuke. Pribor veličine od samo deset puta deset centimetara predviđen je za montažu na zid. Povezivanje modula s internetom i registracija vrši se na Plug & Play način. Za to je samo dovoljno s pametnim telefonom skenirati priloženi QR Code. Na taj način ugradnja i puštanje u pogon najčešće su gotovi u samo nekoliko minuta.

Viessmann d.o.o. Hrvatska

Dr. L. Naletilića 23 M
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 65 93 650
Fax: + 385 1 65 46 793
info@viessmann.hr
www.viessmann.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share