Wienerberger POROTHERM PROFI za moderne izazove – Hausbau br.82

Wienerberger POROTHERM PROFI za moderne izazove – Hausbau br.82

Dobar dio investitora obiteljskih kuća u Hrvatskoj sklon je masivnoj gradnji opekom. Zahvaljujući naprednom POROTHERM PROFI sistemu gradnje, proizvođača Wienerberger gradnja opekom je ekonomična, energetski efikasna i ekološka.


POROTHERM PROFI sistem čini prirodna i ekološki prihvatljiva brušena opeka i POROTHERM Dryfix.Extra ljepilo. Brušena opeka precizno je brušena s obje strane kontroliranim kompjuterskim procesom te je izrađena od prirodnih proizvoda – gline, pijeska i piljevine, a nakon uporabe može se 100% reciklirati. POROTHERM PROFI sistem kao vezivo rabi revolucionarno POROTHERM Dryfix. Extra ljepilo, proizvod koji je višestruko nagrađivan a omogućava brzu i čistu gradnju. Ovaj sistem je proizvod budućnosti, a osigurava 50% bržu gradnju, 90% manji utrošak morta, 30% bolja toplinska svojstva, minimalnu upotrebu alata i uređaja te iznimno čisto gradilište. U iznimne karakteristike POROTHERM PROFI sustava uvjerili su se mnogobrojni investitori. Jednog od njih, vlasnika moderne obiteljske kuće, posjetili smo u Varaždinu. Radi se o dvoetažnom stambenom objektu, moderne razvedene arhitekture, smještenom u sljepoj ulici. Objekt je građen tokom 2012. godine, POROTHERM PROFI sustavom, opekom debljine 30 cm.

Sa vlasnikom smo porazgovarali o tome zašto se odlučio za gradnju sa POROTHERM PROFI sistemom i koji su njegovi dojmovi što se tiče brzine gradnje i samih karakteristika objekta.
Vanjski izgled objekta ostavlja dojam razvedenosti. Recite nam nešto više o planiranju objekta?
Kolika je kvadratura stambene površine i kako je prostor organiziran?
Ovo je naša druga obiteljska kuća za „zlatnu dob“, kako volim reći u šali. Imali smo dovoljno vremena za planiranje, gradnju i uređenje tako da se nismo žurili. Supruga se voli baviti hortiklulturom pa smo željeli da bude prostora i za vrt, a dio prostora uređen je prema feng shui principima. Kao što vidite dio vanjske fasade oblikovan je drvenom ventilirajućom fasadom, a ostatak je izveden u klasičnoj fasadi sivo-bijeloj kominaciji boja. Sa vanjske strane stepeništa postavljeni su fiksni brisoleji. Ukupna stambena površina objekta je 270 m2. U donjem dijelu je garaža, zimski vrt, dnevna soba i blagovaonica, kuhinja, ostava, wc, gospodarska soba, spavaća soba i 2 kupaonice. Na gornjem katu nalazi se apartman sa spavaćom sobom i kupaonicom, kotlovnica, ostava, 2 garderobe i još jedna soba.
Gradili ste sa POROT HERM PROFI sistemom. Zašto ste se odlučili za POROT HERM PROFI i kakva iskustva ste imali tokom gradnje objekta?
Da, zidovi su građeni POROTHERM PROFI sistemom, opekom debljine 30 cm. S obzirom da ona sama po sebi ima odlične toplinske karakteristike stavili smo samo 10 cm izolacije kamenom vunom. Prije gradnje razgovarao sam sa poznanicima i poznanikom arhitektom koji materijal bi bilo najbolje koristiti za gradnju i kroz te razgovore i komentare, zaključio sam da je POROTHERM PROFI sistem pravi odabir. Da sam dobro odabrao potvrdio je i izvođač radova koji iz svog iskustva za vrijeme profesionalnog rada u Njemačkoj imao pozitivna iskustva sa POROTHERM PROFI sustavom. S obzirom da je objekt pomalo razveden izvana, iznenadila me brzina gradnje. Zidanje sa POROTHERM Dryfix.Extra ljepilom zaista je brzo, jednostavno i gradilište je uvijek bilo uredno.
S obzirom na toplinske karkateristike koje sistem ima, kakav je mikroklima u prostoru? Da li ste zadovoljni temperaturom u prostoru?
Svi ugrađeni sistemi su visokokvalitetni i išli smo na to da objekt bude energetski učinkovit. Osim POROTHERM PROFI opeke, izdvojio bih kvalitetan glineni krovni pokrov na kosom dijelu krovišta, aluminij-drvo stolariju, niskotemperaturno podno grijanje, toplinsku tehniku renomiranog proizvođača sa solarom za dogrijavanje PTV-a i sl. Zadovoljan sam i sa niskom potrošnjom energenata zimi za grijanje i ljeti za hlađenje
Koje su Vaše preporuke budućim investitorima?
Gradnja sa POROTHERM PROFI sustavom zaista je elegantna gradnja. Osim odličnih toplinskih karakteristika, gradnja je brza, a materijal je ekološki prihvatljiv.

www.wienerberger.hr

Share