Viessmann Vitodens 242-F – Hausbau br.82

Viessmann Vitodens 242-F – Hausbau br.82

Vitodens 242-F

viessmann 5
Za suvremeno grijanje s kondenzacijskom i solarnom tehnikom u obiteljskim kućama, uređaj Vitodens 242-F tvrtke Viessmann idealno je rješenje. Vitodens 242-F radi iznimno tiho i povrh svega visokoučinkovito, te predstavlja ekstremno energetski štedljivo, ekološko i sigurno rješenje sistema grijanja u obiteljskim kućama. S potrebnom površinom za ugradnju od samo 0,4 m2, kompaktni uređaj zauzima vrlo malo prostora i može se ugraditi u svaku nišu, a sve komponente za ugradnju i održavanje dostupne su sprijeda. Viši komfor grijanja i potrošne tople vode Plinski kondenzacijski kompaktni uređaj Vitodens 242-F je koncipiran za novogradnju i modernizaciju obiteljskih kuća. Vitodens 242-F je tvornički predpodešen za priključak solarne instalacije. Kompaktni uređaj nudi visoki komfor potrošne tople vode: volumen bivalentnog spremnika iznosi 170 litara. Nova regulacija Vitotronic regulacija upravljana je lako razumljivim menijem. Kod nedoumica dovoljno je pritisnuti tipku pomoć za daljnje korake. Grafički prikaz nudi prikaz krivulja grijanja i solarni prinos. Modul regulacije za solarnu instalaciju već je integriran. Osjetnik solarnih kolektora jednostavno se priključuje putem lako dostupnog sučelja. Vitodens 242-F u svim toplinskim učinima ima automatsku regulaciju izgaranja Lambda Pro Control. Također i kod promjenjive kvalitete plina stupanj učinkovitosti ostaje visok. Kod promjene vrste plina, npr. primjesa bioplina, nije potrebno vršiti preinake sapnica. Regulacija izgaranja Lambda Pro Control automatski podešava uređaj na nove okolnosti.

viessmann 1
Poticaji za ugradnju solara
Ugradnjom solarnih kolektora moguće je ostvariti uštedu do 60% potrošnje plina na pripremi potrošne tople vode. Raspisan je natječaj pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinaciranje ugradnje solarnih kolektora. Iskoristite poticaje i povećajte energetsku učinkovitost Vašeg sustava grijanja (www.fzoeu.hr).

Vitodens 242-F može se odmah ili kasnije kombinirati sa solarnim kolektorima Vitosol, svi priključci su već pripremljeni u uređaju. Regulacijski modul za upravljanje solarnom instalacijom je već integriran. Doprinos solara grafički se prikazuje na ekranu uređaja. Sve funkcije su međusobno usklađene i tvornički ispitane.

viessmann 2

VitoDENS 242-F
Presjek
1 Inox-Radial izmjenjivač topline
2 MatriX cilindrični plamenik
3 Vitotronic regulacija
4 Ekspanzijska posuda
5 Crpka kruga grijanja i solara
6 Emajlirani spremnik
7 Armatura za punjenje solarnog kruga

viessmann 3

Profirajte od ovih prednosti
■ plinski kondenzacijski kompaktni uređaj s integriranim solarnim spremnikom, 3,2 do 26 kW
■ normni stupanj iskorištenja: 98% (Hs)/109% (Hi)
■ volumen spremnika: 170 litara
■ koeficijent učina tople vode: NL = 2,0 (26 kW)
■ dugotrajan i učinkovit zahvaljujući Inox-Radial izmjenjivaču topline
■ Matrix cilindrični plamenik s Lambda Pro Control regulacijom izgaranja za dugotrajan visoki stupanj iskoristivosti i niske vrijednosti emisija
■ emajlirani spremnik volumena 170 litara i sa solarnim izmjenjivačem topline
■ jednostavno rukovanje regulacijom putem jasnog tekstualnog i grafičkog prikaza kao i mogućnost ugradnje upravljačke jedinice na zid
■ Lambda Pro Control regulacija izgaranja za sve vrste plina
■ visoki udio jednakih ugradbenih dijelova kod svih novih kompaktnih uređaja
■ univerzalni priključni setovi za montažu uz zid
■ nisu potrebni bočni servisni razmaci
■ solarno pokrivanje > 55 posto (južna Europa)

viessmann 4

 

 

više pročitajte u Hausbau br.82 ili na www.viessmann.hr

Share