skyTech za unutrašnju i vanjsku izolaciju – Hausbau br.100 (03/04 2018)

skyTech za unutrašnju i vanjsku izolaciju – Hausbau br.100 (03/04 2018)

skyTech za unutrašnju i vanjsku izolaciju

Izolacija dijela stropa sa skyTech izolacijom

Primjena izolacijskog sistema skyTech pokazala se izuzetno uspješnom zbog velike moći izolacije,postizanja zdrave mikro klime i velike uštede prostora na brojnim izvedenim objektima. Predstavljamo još jednu uspješnu adaptaciju.

skyTech je napredni izolacijski sistem francuskog proizvođača Winco Tech. Radi se o negorivoj reflektirajućoj izolaciji koja se primjenjuje kao toplinska i zvučna izolacija sa unutrašnje strane na zidovima, stropovima i u podrumima, kod izoliranja krovišta s vanjske strane i unutrašnje strane, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina. Ono što je izuzetno kod ovog izolacijskog sistema je da on debljinom od 1cm zamjenjuje 24 cm mineralne vune i pri tome ostvaruje uštedu veću od 50% kod grijanja i hlađenja prema iskustvima korisnika.
Razgovarali smo sa zadovoljnim investitorom koji je pri adaptaciji stana koristio skyTech za izolaciju zidova s unutrašnje strane

Postavljanje skyTecha s unutrašnje strane zida

O kojoj vrsti stambenog objekta se radi? Na kojem dijelu građevine ste izvršili izolaciju?
Radi se o adaptaciji stana, izolaciji zidova s unutrašnje strane na svim dijelovima gdje graničimo sa susjedima i na jednom dijelu izolaciji stropa. Sanaciju smo izvršili s unutrašnje strane zida na način da su se na zid postavile letve, zatim skyTech folija, na nju opet letve, zatim parna brana i onda kao završna obloge gipskartonske ploče. Na jednom dijelu zida izolacija je išla s vanjske strane, a završila je s vlaknasto cementnim pločama na koje je navučen završni sloj fasade.

 

Zašto ste odabrali skyTech izolacijsku foliju?
skyTech smo odabrali zbog visoke učinkovitosti i zauzimanja minimalne površine. To nam je bilo bitno kako ne bismo izgubili previše na prostoru.

 

Na skyTech su postavljene gipskartonske ploče

U vremenskom periodu u kojem ste imali priliku vidjeti efekte postavljene skyTech folije, koja su vaša zapažanja s obzirom na zimski i ljetni period?
skyTech je opravdao u cijelosti svoju ugradnju. U uštedi energije postignuti su odlični rezultati u kombinaciji s prozorima s troslojnim staklom. Izračun kompletne uštede nemam, ali uspoređujući sa sličnim prostorima mislim da je ušteda izuzetno velika.

Što biste preporučili budućim investitorima?
Razmatrali smo više materijala i skyTech je u svakom slučaju u adaptacijama materijal izbora

više o skyTech izolaciji na www.polo-commerce.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share