skyTech – PRIMJENA NA KAMENOJ KUĆI – Hausbau br.99 (01/02 2018)

skyTech – PRIMJENA NA KAMENOJ KUĆI – Hausbau br.99 (01/02 2018)

skyTech –  PRIMJENA NA KAMENOJ KUĆI

Radi se od sistemu debljine svega 1 cm koji zamjenjuje 24 cm kamene vune, parnu branu, paropropusnu i vodonepropusnu foliju te daščanu oplatu krovišta. Njegove odlične karakteristikama potvrđuju iskustva brojnih zadovoljnih investitora.

skyTech toplinsko-izolacijski sistem, francuskog proizvođača WINCO, dokazao se na brojnim obiteljskim kućama i raznim drugim objektima kao idealno riješenje za toplinsku izolaciju objekta.
Razgovarali smo s vlasnikom kamene kuće na otoku Braču koji je i više nego zadovoljan učincima sistema skyTech na mikroklimu tokom ljetnih mjeseci, ali i zimi.

Recite nam nešto više o Vašoj kući na Braču?
Izgradio sam kamenu kućicu površine 30 m2, u Sridnjoj kali u Milni na otoku Braču. Debljina kamenih zidova je od 40 – 60 cm. To je prizemnica u mojem dvoru i za sad mi služi kao pomoćni objekt. Prostor je zapravo jedna prekrasna prostorija s malom ugrađenom kuhinjom i prostranom kupaonicom. Dupla PVC ostakljena vrata vode u dvor, a bočno je klizni PVC prozor. Krovne grede su laminirane, podaskane drvenom lamperijom, tako da ujedno krase i unutrašnjost prostorije. Nakon toga smo ugradili skyTech foliju i limeni krovni pokrov. Sve je to prije 5 godine bila novina na otoku i svi su se čudili.

Koja su vaša zapažanja efekta skyTech sistema s obzirom na zimski i ljetni period?
Limeni krov se ljeti na suncu užari, dok je u isto vrijeme, unutar prostorije (zahvaljujući sky Tech izolaciji), sasvim ugodno, te se u vrijeme najžešćih vrućina (koje su proteklog ljeta bile konstantne), moglo normalno recikliraboraviti, bez korištenja klime. Isto tako izolacija je odlična i zimi. Prošle je zime Brač imao desetak dana temperaturu i do -15 °C. Kako i više od 6 mjeseci godišnje u više navrata provedem u svojoj kući u Milni, osjetio sam da je u mojoj kućici izuzetno toplo uz minimalno zagrijavanje. Čak sam vanjsku vodovodnu uru izolirao skyTech-om, pa mi se nije zamrznula.

Što biste preporučili budućim investitorima?
Poučen dobrim iskustvom, spremam se na mojoj glavnoj kamenoj kući zamijeniti stari krov s novim i svakako ponovno u većem obimu koristiti sky Tech izolaciju, kako bi u potkrovlju ljeti dobio normalne uvjete življenja. Mislim da bolje i jednostavnije toplinske izolacije za sad nema.

 

ZAŠTO ODABRATI SKYTECH?
• 1 cm zamijenjuje 24 cm kamene vune
• štedi na prostoru, pogotovo kod izolacije potkrovlja
• vodonepropusna, zrakonepropusna, negoriva te visoko paropropusna
• ekološki prihvatljiva: bez štetnih sastojaka i 100% se reciklir

više o proizvodu sky Tech na www.polo-commerce.hr ili u magazinu HAUSBAU na svim kioscima

Share