REHAU predstavio prozore budućnosti

REHAU d.o.o.
+385 1 3444 755
zagreb@rehau.com
www.rehau.com/hr-hr

Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
Tvrtka REHAU je na sajmu predstavila i niz novih digitalnih rješenja u okviru platformi REHAU Connect, REHAU Window.ID i REHAU sustava za planiranje.

Tvrtka REHAU i ove je godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj. Na sajmu su predstavili ovogodišnje inovacije i ugostili više od 400 partnera i kupaca iz cijele regije. Pod sloganom All in One Partner, REHAU je premijerno prikazao unaprjeđenja u paleti proizvoda, koja donose konkretna rješenja, mjerljivu dodanu vrijednost i održivost, za sve partnere.

Odjel prozorske tehnike ove njemačke tvrtke, koja posluje u 11 zemalja naše regije, tržištu je, između ostalog, predstavila potpuno održive prozore budućnosti, uz smanjenje emisije CO2 pri proizvodnji od čak 90 %! Brojne inovacije predstavljene na ovom sajmu, pokazale su kako REHAU odjel prozorske tehnike, u područjima istraživanja i razvoja, proizvodnje, prodaje, uslugama i marketingu, razvija i potiče učinkovitost, unaprjeđuje dizajn i najvažnije – poboljšava održivost.

RAU-INFINIO: Staklena vlakna koja mijenjaju pravila igre

REHAU-ov holistički pristup baziran je na inovativnoj snazi i svestranosti, a najbolji primjer je nova tehnologija za proizvodnju prozorskih profila od kontinuiranih staklenih vlakana RAU-INFINIO. Korištenjem kontinuiranih staklenih vlakana u termoplastičnoj matrici, stručnjaci iz REHAU odjela prozorske tehnike napravili su profile izuzetnih mehaničkih svojstava.

Novi materijal RAU INFINIO otvara potpuno nove mogućnosti kod prozorskih sustava i rješenja i donosi poboljšanja
u pogledu još većih dimenzija prozora, stabilnosti, izolacije, mogućnosti primjene, obrade, dizajna, sigurnosti i održivosti.

ARTEVO TERRA: BIO inovacija

REHAU odjel prozorske tehnike među prvima u svijetu je u proizvodnji prozora upotrijebio i prilagodio bio polimer, još jedan u nizu održivih materijala, što će doprinijeti postizanju potpuno zatvorene cirkularne ekonomije. ARTEVO TERRA je strateški uspjeh i iskorak u odnosu na konkurenciju u 2024. godini, a baziran je na prozorskom sustavu ARTEVO, koji je predstavljen prošle godine. Ovim prozorskim sustavom REHAU-ovi inženjeri i stručnjaci potiču masovnije korištenje jedinstvenog i održivog materijala BIO PVC-a u industriji prozora.

Korištenjem BIO PVC-a ARTEVO TERRA je gotovo u potpunosti napravljen od recikliranih materijala te je dizajniran da bude održiv tokom cijelog vijeka trajanja, a već u proizvodnji se štedi do 90% emisije CO2 u usporedbi s korištenjem uobičajenog PVC-a. Iznimne značajke ARTEVO TERRA su i vrhunska toplinska izolacija te činjenica da mu za visine okvira do 2,4 metra nisu potrebna čelična ojačanja.

SLINOVA X: Novi standard prozora

Jedinstven dizajn, učinkovita proizvodnja i montaža uklopljeni u koncept održive budućnosti – to je SLINOVA X – inovativno klizno rješenje bazirano na visoko-tehnološkom materijalu RAU-FIPRO X. Zahvaljujući posebnim
svojstvima RAU-FIPRO X-a, SLINOVA X omogućava najuži srednji presjek kod kliznog sustava baziranog na PVC-u. Ovakav pristup dizajnu otvara nove dimenzije profesionalne upotrebe i inspirira arhitekte i investitore da maštu pretoče u stvarnost. SLINOVA X i SLINOVA dio su istog sustava profila što značajno pojednostavljuje proizvodnju i logistiku zahvaljujući korištenju zajedničkih komponenti. SLINOVA X je jedinstveni sustav profila sa srednjim presjekom od samo 32 mm što omogućava fleksibilan dizajn sa širokim rasponom primjene. Uz odlične tehničke vrijednosti velika prednost mu je i održivost – udio recikliranog materijala je i do 69%.

All in One Partner „Kao značajan partner industrije u kojoj poslujemo, pružamo konkretne odgovore na globalne mega-trendove i nudimo učinkovita rješenja zaizazove poput nedostatka radne snage, kreativnih inovacija, reciklaže i cirkularne ekonomije. Simbiozu svega ovoga prikazali smo na našem impresivnom štandu, koji je, nakon događaja „World od Windows“ 2022. i predstavljanja ARTEVO 2023, slijedeće mjesto komunikacije za konkurentna i razvojna rješenja za naše partnere, jer mi smo All in One Partner“, izjavio je Krešimir Posilović, direktor prodaje odjela prozorske tehnike, REHAU Hrvatska.