Panasonic – Energija Sunca i dizalice topline – Hausbau br.90

Panasonic – Energija Sunca i dizalice topline – Hausbau br.90

Energija Sunca i dizalice topline

U skladu s vremenom i sve većom ekološkom osviješćenošću investitora, niskotemperaturni, pasivni sustavi grijanja i pripreme potrošne tople vode, te visoko učinkoviti sustavi hlađenja postaju najčešći izbor pri gradnji suvremenih i niskoenergetskih kuća.
Stoga i proizvođači opreme za grijanje i hlađenje, prateći potrebe i poštivajući sve zahtijevniju regulativu razvijaju svoje proizvode u ekološki prihvatljivom smjeru.

panasonic-Hausbau br 90PANASONIC AQUAREA DIZALICA TOPLINA ZRAK-VODA
Japanski proizvođač dizalica topline Panasonic, u posljednje je vrijeme bio uključen u nekoliko jedinstvenih projekata obiteljskih kuća u kojima su kombinirane dizalice topline i energija Sunca, a sve kako bi se ostvarile najveće moguće uštede energije. Riječ je o kombinaciji Panasonic Aquarea dizalica toplina zrak-voda sa solarnim sustavima ili fotonaponskim sustavima. Iskorištavanjem električne energije proizvedene u FN sustavima za pogon dizalica topline, značajno se smanjuje potrošnja električne energije iz mreže.

 

panasonic-Hausbau br 90PRIMJER POSTAVLJANJA DIZALICE TOPLINE
Primjer jedne obiteljske kuće, u kojoj je provedena cjelokupna rekonstrukcija, investitor je tražio rješenje za sustav grijanja koji neće samo zamijeniti postojeću kombinaciju kotla na loživo ulje kao izvora topline i radijatora kao ogrijevnih tijela, već će biti siguran i pouzdan i imati vrhunske značajke. Uz to, istim sustavom, u ljetnom razdoblju, investitor je putem ventilokonvektora želio hladiti sve prostorije unutar kuće i pripremati potrošnu toplu vodu. Izbor je bio Panasonic Aquarea Monobloc dizalica topline kapaciteta grijanja 6kW i Panasonicovi FN moduli 250W HIC ukupne snage 4kW, ali i iznimno energetski učinkovit i ekonomičan sustav podnog grijanja u šest različitih zona kuće, čime cijela obitelj koristi prednosti obnovljivih izvora energije.com

Pri izboru dizalice topline zrak-voda, važan je odabir dizalice odgovarajućeg kapaciteta koji se značajno razlikuje s obzirom na izvedbu, veličinu i način gradnje obiteljske kuće, te o lokaciji na kojoj se nalazi. Panasonic je razvio širok raspon energetskih rješenja kojim se odgovara na većinu zahjeva, dizalice topline proizvodi od 1973. godine i odavno je poznat širom Europe. Obratite nam se s povjerenjem

više o Panasonic proizvodima na www.aircon.panasonic.eu ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share