Bosch predstavlja novu dizalicu topline

Nova Bosch dizalica topline zrak/voda, Compress 7400i AW još je tiša i učinkovitija uz još veću uštedu prostora.

Zahvaljujući aktivnom skretanju zvuka novog, integriranog difuzora zvuka i zvučno optimiziranom ciklusu hlađenja, dizalica topline zrak/voda Bosch Compress 7400i AW jedna je od najtiših dizalica topline na tržištu. Zvučno optimizirana vanjska jedinica s razinom zvučnog tlaka od 35 dB(A), mjereno s udaljenosti od 2,90 metara, udovoljava zakonskim zahtjevima zaštite od buke čak i u gusto izgrađenim stambenim naseljima.

Pogodna za novogradnju i modernizaciju To rezultira minimalnim razmakom od samo tri metra između vanjske jedinice i najbliže zgrade. Dizalica topline zrak/voda dostupna je u dvjema verzijama različite izlazne snage (5/7 kW) i prikladna je za novogradnju i za modernizaciju s površinom grijanja do 300 kvadratnih metara.

Visoka učinkovitost i uobičajena vrhunska kvaliteta tvrtke Bosch Compress 7400i AW prilagođava svoj učinak individualnim potrebama korisnika. Primjenom moderne inverterske tehnologije sa SCOP-om do 5,1 dizalica topline zrak/voda radi uz maksimalnu učinkovitost. Ovisno o varijanti opremljenosti, nova dizalica topline zrak/voda Bosch postiže razred energetske učinkovitosti A++. Potpuno opremljena unutarnja jedinica AWMB s fleksibilnom primjenom posebno je jednostavna za ugradnju. Sve hidraulične komponente unaprijed su montirane, što iznimno olakšava puštanje u pogon i naknadno održavanje koje provodi stručnjak. S pomoću dva seta pribora za preinaku dizalica topline fleksibilno se može proširiti na jedan mješoviti ili dva kruga grijanja. Njezin pribor koji se može integrirati omogućuje jednostavnu ugradnju i izolaciju cijelog sustava grijanja. Alternativno je moguća i uporaba unutarnje jedinica AWM sa spremnikom za pitku vodu od 192 litre.

Koliko su glasne dizalice topline?

Količina buke koju stvara dizalica topline tijekom rada ovisi o raznim čimbenicima. Općenito, buka koju stvaraju dizalice topline proporcionalna je njihovoj snazi. Također, dizalica topline koja je ugrađena isključivo na otvorenom ima višu razinu buke od jedinice koja je ugrađena u zatvorenom prostoru. Skeniranjem priloženog QR koda možete provjeriti koliko su glasne Bosch dizalice topline zrak/voda i kako se akustički uklapaju u vaše okruženje.

Hausbau br.124

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.124 (ožujak/travanj 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 

Hausbau br.124

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.124 (ožujak/travanj 2022.). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku