Nova generacija Gorenje toplinskih crpki – Hausbau br.100 (03/04 2018)
gorenje - Hausbau 100

Nova generacija Gorenje toplinskih crpki – Hausbau br.100 (03/04 2018)

Nova generacija Gorenje toplinskih crpki

Osim duge tradicije proizvodnje kućanskih aparata, Gorenje ima i 40 godina iskustva u proizvodnji toplinskih crpki, a sada predstavljamo četvrtu generaciju toplinskih crpki za sanitarnu vodu u posljednjih 10 godina.

Noviteti u toplinskim crpkama
Nova generacija toplinskih crpki Gorenje donosi visokolitražne toplinske crpke i zidnu toplinsku crpku za sanitarnu vodu s upravljanim zrakom. U novoj generaciji crpki novitet su izmjenjivači integrirani s vanjske strane na tijelu kotla. Izmjenjivači su zaliveni u izolaciji, što onemogućuje taloženje kamenca. Dodatno, tu su i indirektni zračni cijevni grijači i visokokvalitetna izolacija, koji utječu na manju potrošnju električne energije, što je prednost pred klasičnim načinima zagrijavanja sanitarne vode.

Upravljanje i sigurnost
Crpkom se lako upravlja putem LCD zaslona, na kojem se prikazuju sve potrebne informacije poput trenutne temperature vode i temperature koju želite dostići. Za brže zagrijavanje vode dodana je opcija dodatnog zagrijavanja vode električnim grijačem, koji se isključuje nakon postizanja željene temperature. Također, svakih 14 dana pomoćni grijači zagrijavaju sanitarnu vodu do 75 °C, kako bi bili zaštićeni od bolesti poput legionele i drugih bakterija koje se mogu razviti u sanitarnoj vodi. Kada izbivate iz doma, crpku možete programirati da ne grije vodu ili da se upali dan prije nego se vratite. Ukoliko se na crpki pojavi kvar, na LCD zaslonu možete vidjeti obavijest s oznakom smetnje koja se pojavila, koju je prilikom prijave kvara potrebno prenijeti serviseru.

Kako i gdje postaviti toplinsku crpku
Prilikom postavljanja toplinske crpke, bitno je voditi računa o veličini prostora u koji ćete crpku postaviti – idealni prostori su veličine od 15 do 20 četvornih metara, jer sadrže dostatan volumen zraka za odvijanje termodinamičkih procesa prilikom zagrijavanja, a važno je i osigurati dotok svježeg zraka u prostoru. Crpka kao nusproizvod ispušta ohlađeni zrak, pa se prostor u kojem se nalazi crpka može koristiti kao dobro rashlađenu smočnicu.

www.gorenje.hr

Share