Lim mont – priključni elementi – Hausbau br.88
A31 - Priključni elementi od aluminata debljine 2 mm Ovaj proizvodni program naročito je pogodan za priključivanje ložišta na kruta goriva, kao što su kamini, krušne peći i sl. gdje se postižu visoke temperature dimnih plinova te nema većih pojava kondenzata. Zbog deblje stijenke elemenata i same strukture materijala, krajnjem kupcu zagarantiran je dugotrajan vijek trajanja priključnih elemenata. Uz dodatnu izolaciju kamenom vunom, cjevacima iz našeg proizvodnog programa, moguće je kompletan priključak zatvoriti npr. gipsanim pločama što dozvoljava slobodu uređenja interijera prema željama krajnjeg korisnika.

Lim mont – priključni elementi – Hausbau br.88

Lim mont – priključni elementi

OPĆENITO O PRIKLJUČNIM ELEMENTIMA

Namjenjeni su za priključak trošila (peć ili bojler) na postojeći dimnjak u svrhu odvodnje dimnih plinova nastalih sagorjeva-njem u dimnjak i kroz njega u atmosferu. Priključni elementi u Lim-mont proizvodnom programu su podjeljeni prema vrsti mate-rijala iz kojeg se izrađuju i time određuju mjesto primjene tih elemenata. Svi elementi su standardizirani, a prilikom izrade kontrolira se svaka pojedina faza izrade. Time garantiramo jednakost elemenata iz istog proizvodnog programa u svakom pogledu, a naročito kod spojeva, što uvelike pojednostavljuje i ubrzava montažu, te pridonosi ekonomičnosti

VRSTE PRIKLJUČNIH ELEMENATA
A3 – Priključni elementi od aluminata debljine 0.5 mm, A31 – Priključni elementi od aluminata debljine 2 mm, A32 – Priključni elementi od aluminija debljine 0.6 mm, A33 – Priključni elementi od aluminata debljine 0.5 mm – obojeni, A9 – Priključni elementi za peći na kruta goriva


Kao i kod elemenata izrađenih od aluminata debljine 0.5 mm – obojeni, i ovi elementi su obojeni crnom ili sivom bojom te su otporni na temperature do 600°C, ili plastificirani, također crne ili sive boje otpornim na temperature do 500°C. Upravo zbog tih karakteristika svi elementi se svojim atraktivnim izgledom uklapaju u uređeni interijer.
Tvrtka LIM-MONT ima mogućnost izrade svih potrebnih elemenata kao i ukrasnih elemenata, rozeta i sl. Potreba za što većom uštedom energije rezultirala je pojavom peći sa velikom iskoristivošću što je opet dovelo do pojave kondenzacijskih kotlova čija je temperatura izlaznih dimnih plinova jako niska. Zbog toga je tvrtka LIM-MONT d.o.o. uvela u svoju ponudu i dimovodne elemente od plastike tj. PP-a.
Nudimo krute elemente, ali je u ponudi i jedinstvena fleksibilna varijanta čiji je način spajanja posebno prilagođen sanacijskim potrebama i znatno olakšava rad monterima.
U ponudi su sljedeći promjeri: 60, 80, 100, 125 i 160 mm. Elementi su certificirani prema važećoj normi (EN 14471) za tu vrstu dimovodnih elemenata. Izrazito visoka kvaliteta i niska cijena proizvoda garancija su zadovoljstva kupaca.

više o dimovodnim elementima potražite na www.lim-mont.hr ili u magazinu Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)

Share