Schüco klizni sustavi

Strojarska cesta 22, 10000 Zagreb
+385 1 6681 726
office@alukoenigstahl.hr
www.alukoenigstahl.hr

S velikom dozom strasti, energije i stručnosti, Schüco donosi rješenja za prozore, vrata i fasade.

Stambeni kompleks na Jordanovcu, koji je izgradila Alfa stan grupa, datira iz 2015., no njegove funkcionalnosti napredne su još i danas. Tri godine nakon izgradnje arhitekti Svebor Andrijević i Luka Korlaet za taj su projekt nagrađeni Medaljom za arhitekturu koju dodjeljuje Hrvatska komora arhitekata, a pri dizajnu tog inovativnog kompleksa primijenjeni su najviši svjetski standardi gradnje. Ovaj SMART home sklop uz suvremenu, zelenu, ali privlačnu vanjštinu inspiriranu zagrebačkom Modernom pruža sasvim drugačiji koncept stanovanja. Četiri vile s po tri višeetažna stana imaju prostornu kvalitetu obiteljskih kuća, dok se pritom dodatni sadržaji u stanovima na nižim etažama ostvaruju kroz vrt, a stanovi na završnim etažama koriste ozelenjeni prostor vlastitih terasa.

Fotograf: Miljenko Bernfest

Više od besprijekornog pogleda
Pored pametnih i energetski učinkovitih tehnologija koje je Alfa stan grupa ugradila, izuzetno važan element u ovom stambenom kompleksu je kvalitetno povezivanje unutrašnjeg i vanjskog prostora kako bi njegovi stanari mogli uživati u zelenim površinama koje su im na raspolaganju. Za to su zaslužni Schüco aluminijski klizni sustavi. Nenametljivi profili Schüco kliznih vrata s velikim staklenim površinama puštaju obilje dnevnog svjetla što doprinosi udobnosti stanovanja. Uživanje u vlastitom domu još je veće uz neometan, ekspanzivan pogled kroz Schüco klizna vrata. Još jedna bitna značajka Schüco sustava pri svakodnevnom korištenju – klizna vrata postavljena u razini poda oblikuju siguran i praktičan prostor za sve generacije. Pored ručnog otvaranja i zatvaranja, moguće je automatsko, vođeno senzorima, putem aplikacije s mobilnog uređaja ili integriranjem u sustav kućne automatizacije.

Fotograf: Vanja Šolin

Suradnja tvrtke Alukönigstahl i Alfa stan grupe nastavlja se na aktualnom poslovno-stambenom objektu u izgradnji, na lokaciji Bužanova Štrigina kojeg će krasiti naprednija i novija generacija Schüco sustava.

Fotograf: Vanja Šolin

Schüco – lider u svom području
Inovacije su postale neizostavan dio Schüco liderstva što potvrđuju i ovogodišnje osvojene nagrade Red Dot: Product Design Award 2021. za čak 5 proizvoda: AWS 90 AC.SI akustični prozor, AB ZDS i Integralmaster sustavi za zasjenjivanje, prag u razini poda za sustave aluminijskih prozora i vrata te Schüco SmartActive antimikrobna obrada površine.