Klimatizacija – Hausbau br.83

Klimatizacija – Hausbau br.83

Hrvatski su kupci postali osvješteni po pitanju energetske učinkovitosti što dokazuje visoka potražnja za klima uređajima visokog energetskog razreda.

Klimatizacija - Hausbau br.83
Klimatizacija – Hausbau br.83

ENERGETSKI UČINKOVITI UREĐAJI-POVOLJNI I DOSTUPNI SVIMA!
Potrošnja električne energije danas je u svakom kućanstvu bitna stavka ‘prora­čuna’. Kada se zbrajaju režije koje treba platiti svaki mjesec potrošači se itekako osvjeste i krenu s razmišljanjima kako mo­gu smanjiti svoje račune, naročito onaj za električnu energiju. Takav ispravan način razmišljanja rezultirao je pametnijim oda­birom kućnih uređaja, s naglaskom na ra­zred energetske učinkovitosti. Uz činjenicu da sada i država subvencionira nabav­ku štedljivih uređaja za kućanstvo (A+++ razred) sa čak 800 kuna, klima uređaji visoke učinkovitosti nikada nisu bili jefti­niji i dostupniji potrošačima. Fujitsu inver­ter kapaciteta 2,5 kW i A++ energetskog razreda dostupan je već od 3.940,00 kuna, a Premium inverter energetskog razreda A+++ za 7720,00 kuna.
JAPANSKA KVALITETA I NAGRAĐIVANI DIZAJN UREĐAJA
Japanski proizvođač Fujitsu sa 50 godina iskustva u proizvodnji klima uređaja na do­maćem je tržištu zastupljen putem tvrtke Alfasol iz Zagreba i velike mreže ovlaštenih instalatera klima uređaja. Fujitsu se diči
nagrađivanim dizajnom unutarnjih jedi­nica, visokom energetskom efikasnošću i dokazanom kvalitetom proizvoda koji su omiljeni kod korisnika koji žele pouzdanu klimatizaciju 365 dana u godini. Uređaji kućne serije diče se iznimno kompaktnim dimenzijama, a veliko ulaganje u dizajn isplatilo se – Fujitsu je za nove modele serije LT i LU nagrađen IF product design, Good design i reddot design priznanjima. Modeli kućne serije u split i multi sustavima imaju raspon snage od 2,0 do 25,0 kW. U ponudi unutarnjih jedinica nalaze se četiri serije zidnih modela (Premium model, Vi­soko učinkovit model, Standardni inverter i Osnovni inverter), parapetni model, če­tverostrujna kazeta, podno-stropne jedini­ce i tri serije kanalnih jedinica. Multi vanj­ske jedinice podržavaju spajanje od dvije do osam unutarnjih jedinica a kapacitet im se kreće od 4,1 do 14,0 kW.

Klimatizacija - Hausbau br.83
Klimatizacija – Hausbau br.83

GODIŠNJA UŠTEDA 700 KN!
Kada je riječ o konkretnom izračunu po­trošnje električne energije, Fujitsu Premi­um inverter postiže SEER od 8,5 i SCOP od 4,6 što znači da u sezoni hlađenja potroši 103 kWh te 912 kWh u sezoni grijanja (deklarirana potrošnja za 350 sati hlađe­nja i 1400 sati grijanja). Usporedbe radi, prosječan klima uređaj u hlađenju će po­trošiti 215 kWh te dodatnih 1400 kWh u grijanju. Prebacite li to u novac, lako dola­zimo do izračuna da je samo kroz razliku u potrošnji električne energije moguće uštedjeti 700 kuna godišnje.

Besplatni telefon 0800 0077

Za više informacija, posjetite portal www.klimatizacija.hr ili potražite svoj primjerak magazina HAUSBAU br. 83

Share