Hidroizolacija podruma i podzemnih garaža – HAUSBAU br.80
Hidroizolacija podruma i podzemnih garaža - HAUSBAU br.80

Hidroizolacija podruma i podzemnih garaža – HAUSBAU br.80

Hidroizolacija podruma i podzemnih garaža

Danas smo svjedoci sve većih zahtjeva u pogledu hidroizoliranja podruma, jer globalne klimatološke promjene imaju izuzetno velik utjecaj na stanovanje i boravak u svim vrstama objekata, od stanogradnje sve do komercijalnih i garažnih podzemnih prostora. Kako bi se smanjili troškovi održavanja, te troškovi popravaka neadekvatno ili nedostatno izvedene hidroizolacije, potrebno je u pripremnoj fazi projekta definirati sve zahtjeve koji se pred projekt postavljaju te stručnim planiranjem i izborom materijala i rješenja izabrati hidroizolaciju koja će omogućiti dugoročno suh prostor i ugodno boravljenje u njemu.

VODONEPROPUSNOST KAO IZAZOV

Pri tome, hidroizolacijski sustav mora definirati sve detalje i njihovo rješavanje na način da su svi vodonepropusni za vodu. U tom postupku kao prvo treba odrediti stupanj opterećenja vodom. Sika kao vodeći proizvođač hidroizolacija, zauzela je važno mjestu u tom segmentu i prilagodbom svojih rješenja za podrume i garaže može dati odgovor na sve postavljene zahtjeve. Vodonepropusnost izvedene hidroizolacije sa svim detaljima izvedbe najveći je izazov proizvođača materijala.

SIKA SINTETIČKE MEMBRANE

Sika ima iskustvo od 50 i više godina u proizvodnji sintetičkih membrana, koje se mogu primijeniti za sve vrste opterećenja i zahtjeva u pogledu vodonepropusnosti. Sustav hidroizolacije podruma sa visokim performansama i bez potrebe za održavanjem je važna komponenta dugovječnosti objekta. Sika sintetičke membrane pridonose svojom očekivanom dugotrajnošću, otpornošću na pritisak podzemnih voda, velikom fleksibilnošću i pri niskim temperaturama kao i kompatibilnošću sa sustavima brtvljenje i specijalnim rješenjima za sve vrste izvedbenih detalja. Osim toga, mogu se primjenjivati i na mokru podlogu zbog čega su primjenjive kada mnoge druge tehnologije ne dolaze u obzir.

SIKAPLAN WP 1100-HL MEMBRANA,UGRADNJA NA VERTIKALNIM ZIDOVIMA

Sika tehnologija hidroizolacijskih temeljnih membrana obuhvaća sintetičke membrane za slobodno polaganje, Sikaplan WP linije na bazi PVC-a i Sikaplan WT linije na bazi TPO-a. Osim toga, možemo ponuditi i jedinstvenu SikaProof A tehnologiju potpuno integrirane membrane sa ulivenim betonom pri čemu membrana i beton postaju jedno tijelo. Pri primjeni SikaProof A membrane eliminira se mogućnost migracije i podlijevanje vode ispod membrane, a uz primjenu certificiranih detalja na vodoneporpusnost omogućuje se dugotrajno suh i siguran podrumski dio svake konstrukcije. Sika sa iskustvom većem od 100 godina u proizvodnji građevinskih materijala, od kojih zadnjih 50 godina u proizvodnji sintetičkih membrana, svakodnevno radi na unapređenju tih sustava kako bi mogla odgovoriti na sve veće zahtjeve u pogledu vodonepropusnosti, dugotrajnosti i održivosti proizvoda.

http://hrv.sika.com/ ili u magazinu HAUSBAU br.80
Share