ACO rješenja za dom i okućnicu

Inspirirajte se ACO rješenjima za odvodnju i uređenje okućnice i pretvorite svoj dom u sretnu i opuštajuću oazu.

Privlačna, funkcionalna i uredna okućnica nikoga ne ostavlja ravnodušnim što govori puno i o domaćinu koji se brine o njoj. Bilo da uređujete okućnicu, renovirate kupaonicu ili želite prenamijeniti podrumske prostorije u korisnije i svjetlije prostorije,  ACO nudi kvalitetne i inovativne proizvode koji će svojom funkcionalnošću i atraktivnim izgledom natjerati svakog susjeda da vam zavidi.

ACO sustavi odvodnje: Self® kanalice i dvorišni slivnici

ACO Self® kanalice, osim što su neophodne za uz odvodnju kišnice, kombiniraju funkcionalnost i dizajn najviše kvalitete. Tijelo kanala i sabirni element izrađeni su od plastike ili polimerbetona koji je izuzetno otporan na mraz, ulja i soli. Sustav kanala dostupan je u brojnim izvedbama, a pokrovne rešetke dolaze u varijanti od nehrđajućeg čelika do plastificiranog čelika.

Za poseban naglasak u vrtu, dvorištu ili na terasi, nudimo pokrovne rešetke s integriranim LED lampicama za poseban svjetlosni ugođaj noću, dok se diskretna i elegantna nota postiže kanalicama sa uskim rasporom koji zamjenjuje klasičnu rešetku.

 

ACO Self®  dvorišni slivnici

Elegantno rješenje za jedinstvenu točku odvoda na određenom prostoru dvorišta ili vrta, lako sakuplja vodu s okolne površine, a opremljen je sustavom koji onemogućuje začepljenje cjevovoda. Naime, prva komorica dvorišnog slivnika zadržava krupnije nečistoće i vrlo se jednostavno čisti, a dvorišni slivnik predstavlja i funkcionalno rješenje za spajanje krovnih oborinskih voda.

U ponudi nudimo polimerbetonske Self® slivnike s pokrovnim rešetkama od pocinčanog ili nehrđajućeg čelika i od lijevanog željeza, te nagrađivane XtraDrain slivnike s atraktivnom rešetkom izrađenom od kvalitetne plastike.

Uređenje okoliša: Rešetke za travu i stabilizaciju šljunka

Rješenje za okućnice objekata gdje se želi dobiti jedno ili više parkirnih mjesta ili urediti okoliš na način da bude u skladu s prirodom no i ostvaruje uštede. Areal travne rešetke lagane su i jednostavne za ugradnju, a svojim velikim otvorima daju izuzetno visok udio zelene površine i mjesta za rast korijena trave dok samo tlo ostaje propusno. Izrađene su od recikliranih materijala i namijenjene su za promet osobnih vozila, a mogu se postavljati u padu do 5%. Kao alternativa travi, mogu se zapuniti pijeskom ili sitnim šljunkom. Travne rešetke omogućavaju da se oborinske vode ne ispuštaju u kanalizacijski sustav kao prljave vode, već se ispuštaju direktno u zemlju, što je preduvjet i za prirodno ozelenjavanje.

Self® rešetke za stabilizaciju šljunka izrađene su u bijeloj boji kako bi se diskretno vizualno stopile sa šljunkom ili pijeskom. Sadrže podlogu od geo-tekstila koja sprečava rast korova, te ugradnju čini puno jednostavnijom. Sustav je idealan za puteve, prilaze, vrtove ili kampove, te je kao i travna rešetka, provozan za osobna vozila.

Prenamjena podrumskih prostorija

ACO je razvio poseban sustav koji vam omogućuje da zaštitite i oživite svoje podrumske i suterenske prostorije, te ih pretvorite u nove i korisne prostorije sa dovoljno svjetla i topline. Sustav se sastoji od svjetlosnih okana i podrumskih prozora te podnih slivnika s nepovratnim ventilima.

Odvodnja za moderne walk-in kupaonice

ACO se ponosi elegantno dizajniranim odvodnim rješenjima za kupaonice pod zajedničkim nazivom ShowerDrain. Linija zadovoljava zahtjeve mnogih projektanata i arhitekata za homogenim kupaonicama, bez promjena materijala, pragova i barijera. ACO ShowerDrain postao je sinonim za dizajnerske kanale za tuširanje u razini poda. Dobitnik brojnih nagrada za dizajn, postao je standardni element kupaonica bez prepreka. Izrađeni od nehrđajućeg čelika, kombiniraju funkcionalne i estetske prednosti: tvrdoća materijala smanjuje ogrebotine i habanje te je otporna na uobičajene proizvode za čišćenje. Odlike kvalitetne sjajne površine su otpornost na prljavštine i jednostavnost čišćenja.

ACO Građevinski elementi d.o.o

Savska cesta 103A
10360 Sesvete
Hrvatska
T +385 1 2700 140
F +385 1 2700 141
aco@aco.hr

Online trgovina:

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share