Geberit Volex SUSTAV PODNOG GRIJANJA – Hausbau br.95 (05/06 2017)

Geberit Volex SUSTAV PODNOG GRIJANJA – Hausbau br.95 (05/06 2017)

Geberit Volex SUSTAV PODNOG GRIJANJA

Geberit - Hausbau br.95 (05/06 2017)Savršeno rješenje za ugodniji, zdraviji, elegantniji i ekonomičniji život u vašem domu.
Geberit Volex, novi vodoopskrbni sustav europskog lidera u području sanitarne tehnike, pogodan je za novogradnje i za adaptacijske projekte. Riječ je o polivalentnom sustavu koji uspješno zadovoljava sve vodoopskrbne potrebe nekog objekta – dovod tople i hladne vode, radijatorsko grijanje i podno grijanje.

Razlog za podno grijanje br.1: ekonomičnost
Podno grijanje je niskotemperaturno budući da se voda zagrijava na temperaturu od 30-40°C, što je dvostruko manje nego kod radijatorskog grijanja (80°C). Time je podno grijanje ekonomičnije, a zbog smanjene emisije štetnih plinova i ekološki prihvatljivija varijanta grijanja. Premda je startna investicija pri ugradnji podnog grijanja ista ili malo viša, niža potrošnja energije čini podno grijanje dugoročno isplativijim rješenjem od radijatorskog, budući da se podnim grijanjem troši i do 12 % manje energije. Kod podnog grijanja toplina ravnomjerno isijava cijelom površinom što dodatno povećava efikasnost.

Razlog za podno grijanje br. 2: estetika i ušteda prostora
Činjenica je da radijatori puno češće nagrđuju prostoriju nego što ju uljepšavaju, a osim toga skupljaju mnogo prašine koju je zbog rebara i utora prilično teško čistiti. Radijatori često diktiraju uređenje prostorije i razmještaj namještaja. Ugradnjom Geberit Volex podnog grijanja lakše ćete ostvariti planove vezane uz uređenje prostora.

Geberit - Hausbau br.95 (05/06 2017)Razlog za podno grijanje br.3: zdravlje
Važnost zdravlja nikad se ne može previše isticati, pa svakako vrijedi istaknuti prednosti podnog grijanja po tom pitanju. Kod podnog grijanja zrak se zagrijava sporije, pa se samim time ne isušuje i sporije struji. Zbog toga je vlažnost zraka prirodnija te se ne stvara prašina. Toplina je mnogo bolje raspoređena, a uz Volex podno grijanje noge će uvijek biti tople.

Geberit Volex tehničke karakteristike
Višeslojne cijevi Volex sustava izrazito su čvrste čemu pridonose tri sloja zaštite unutarnji sloj građen od PE-RTa, aluminijska cijev u sredini i vanjski sloj pojačan PE-RTom što osigurava maksimalni radni tlak do 10 bara. Prednost višeslojnih cijevi jest da su zbog bijele boje posebno prikladne za projekte obnove gdje se kod ugradnje u zid ne mogu koristiti opskrbne cijevi. Na raspolaganju su i predizolirane višeslojne cijevi i višeslojne cijevi u zaštitnoj cijevi u crvenoj i plavi boji. Jednoslojne cijevi Geberitovog Volex sustava karakteristične su po izradi od PE-RT materijala sa slojem brane za kisik. Time su prikladne za radni tlak do 6 bara, a dostupne su u dimenzijama od 16 i 20 mm. Zahvaljujući njihovoj fleksibilnosti, posebno su dizajnirane i upotrebljive kod podnog sustava grijanja te su dostupne sa zaštitnom cijevi u crvenoj i plavoj boji.

više o proizvodima Geberita na www.geberit.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share