GEALAN – LUMAXX
gealan prozorski sustavi

GEALAN – LUMAXX

GEALAN – LUMAXX

Prozorski sustav za više svjetlosti

gealan prozorski sustavi

25% više udjela stakla
Znatnu količinu vremena tokom dana provodimo u zatvorenom prostoru i zato je izuzetno bitno da kroz staklene površine prostor raspolaže s dovoljnom količinom dnevne svjetlosti. U modernim domovima često se ugrađuju velike staklene stijene i prozorske površine. No što kad nismo u mogućnosti povećati prozorske otvore ili dodati nove? No i pri sanaciji graditeljskih objekata pod zaštitom spomenika vrlo su traženi uži okviri, da bi se zadržao krhki izgled povijesnih prozora. Tu na scenu stupa novi GEALANLUMAXX prozorski sistem koji je znatno uži od dosadašnjih kombinacija okvira. Pomoću GEALAN-Sustava LUMAXX mogu se realizirati posebno uske širine okvira. Rezultat je do 25% više udjela stakla i ulaska  svjetlosti kroz prozor. Uočljivo manji udio okvira U prošlosti su prozorski elementi sa štulpom ili prečkom često bili široki 150 mm, ali i više. Ružne, masivne grede narušavale su siluetu prozora i propuštale mnogo manje svjetlosti u prostoriju. S novim sustavom konačno možemo napraviti uže okvire, a da se ne moramo odreći udobnosti pri rukovanju i sigurnosti.

Optimirana geometrija
Za vrijeme razvijanja sistema GEALANLUMAXX, optimirana je cjelokupna geometrija prozorskih okvira tako da su širine profila svedene na minimum. Pri tome su konstruktori pazili na ravnotežu između svojstava toplinske izolacije i statike, kao i na savršeno funkcioniranje okova. Simetrično djelovanje uskog mono štulpa dodatno  pridonosi fleksibilnoj uporabi pri ugradnji prozora.

Bez kompromisa
Unatoč davanju prednosti „uskim okvirima“, kod novih profila krila odnosno štulpa nema nikakvih kompromisa pri statici. Kod oba se koristi čelik, koji zbog svojih statičkih svojstava omogućava elemente do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u drugim bojama. U kombinaciji s tehnikom lijepljenja STV® mogući su i elementi veličine do 2,50 m u bijeloj, odnosno 2,40 m u ostalim bojama.

više o proizvodima tvrtke Gealan na www.gealan.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share