Fasadni sustavi CAPAROL – Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)
Fasadni sustavi Caparol - Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)

Fasadni sustavi CAPAROL – Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)

Fasadni sustavi CAPAROL

Fasadni sustavi Caparol - Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)
Fasadni sustavi Caparol – Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)

Dobra fasada pruža puno više od estetike
Odabir fasade iznimno je bitan za vaš dom. Osim što treba biti lijepa, dugotrajna i izdrživa, glavna funkcija fasade jest očuvanje topline u domu i na taj način ušteda energije koja za krajnji rezultat ima štednju vašeg novca.
Jeste li znali da riječ fasada potječe od latinske riječi facies, što znači izgled? Baš kao što je prvi dojam važan pri upoznavanju ljudi, fasada je važna pri ulasku u neku zgradu. Zašto? Dobro dizajnirana fasada poručuje kako se iza nje krije zanimljiv interijer, a istodobno sugerira na kvalitetu i sigurnost. I uistinu, fasada i krov predstavljaju važan estetski element svake građevine, ali to nije njihova primarna funkcija.
Dobro izolirana fasada istovremeno će se pobrinuti da vaš ugodno temperirani prostor odiše zdravom klimom za vas i vašu obitelj. U potpunosti će spriječiti nastajanje ružnih i opasnih algi, gljivica i plijesni. U potpunosti će eliminirati gubitak energije te time smanjiti troškove grijanja zimi, ali i hlađenja ljeti. I možda ono najvažnije, pobrinuti će se za očuvanje okoliša, uzmemo li u obzir da su zgrade generatori trećine stakleničkih plinova.

Fasadni sustavi Caparol - Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)
Fasadni sustavi Caparol – Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)

VRSTE FASADA
Vrste fasada obično razlikujemo prema završnim slojevima koje čine različite vrste završnih strukturnih žbuka. One mogu biti: akrilne (KD-žbuke), silikatne (SI-žbuke), silikonske (SH-žbuke) te nano-hibridi sa karbonskim vlaknima (Carbon žbuke).
Zajedničko je svima da su teško zapaljive, otporne na loše vremenske utjecaje, neškodljive su za okoliš, dobro podnose mehanička oštećenja, termička naprezanja i čišćenje, a na raspolaganju su u velikom broju nijansi, struktura i granulacija.
Također razlikujemo ih i prema izolacijskim materijalima. Dalmatiner izolacijske ploče donose ekonomično i energetski učinkovito rješenje, mineralna vuna izuzetnu protupožarnu zaštitu, dok industrijska konoplja nudi ekološki prihvatljivo i održivo izolacijsko rješenje.

 

NO ŠTO MI DANAS DOISTA ŽELIMO OD SVOJE FASADE?
Želimo da bude dugo čista, da se na njoj ne zadržavaju prljavština, alge i gljivice, da se brzo suši te da postojanost i intenzitet boja bude dugotrajan. Upravo je za zaslužna nano-kvarc-mrežna tehnologija. Želimo li zauvijek eliminirati strah od tuče, vandalizma, udaraca pri igranju loptom ili naslanjanja bicikla na zid kuće, za to će se pobrinuti karbonska vlakna koja će odoljeti i najžešćim mehaničkim opterećenjima iz okoline.

Fasadni sustavi Caparol - Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)
Mogućnosti individualiziranja fasada prema željama kupaca

Izuzetno nam je bitno učinkovito, ali i ekonomično rješenje. Svake godine materijali se dodatno usavršavaju kako bi što uspješnije mogli zadovoljiti želje investitora, izvođača, ali i projektanata i arhitekata. Jedna od Caparolovih ključnih kompetentnosti zasigurno je inovativnost koja mu omogućuje da tržištu konstantno nudi usavršene i u potpunosti nove materijale sa boljom funkcionalnošću i još laganijom obradivošću. Oslonite se stoga na prvoklasni građevinsko-fizički materijal s izvanrednim svojstvima očuvanja energije liniju Dalmatiner izolacijskih ploča koje kom- biniraju prednosti bijelih izolacijskih ploča od tvrde pjene polistirola i grafitnih zrnaca.

 

 

Fasadni sustavi Caparol - Hausbau br.88 (ožujak/travanj 2016)
FASADNI SUSTAV DALMATINER TOP

Dalmatiner fasadna izo-ploča nudi 20% veći izolacijski učinak od učinka standardne izoploče od bijelog stiropora. Ovisno o zahtjevu, ovu prednost možete iskoristiti kako biste pojačali izolacijsko djelovanje ili u odgovarajućoj mjeri smanjili debljinu izolacijskog sloja. Dalmatiner izuzetno dobro podnosi visoke temperature, bilo da se radi o skladištenju ili obradi, pri čemu termička neosjetljivost jamči visoku stabilnost oblika.

 

FASADNI SUSTAV DALMATINER TOP
Iskoristite priliku i potražite trenutačno best-buy rješenje u fasadnim sustavima. Dalmatiner izolacijska ploča pruža 20% bolju izolaciju sa tanjom izopločom. Silikon po cijeni akrila pobrinuti će se da vaša fasada bude lijepa, postojana i zaštićena od algi i gljivica. Dok širok spektar struktura, granulacija i boja, nudi neopisivo velik broj mogućnosti za individualan dizajn vašeg doma i sve to po izuzetno prihvatljivoj cijeni već od 100,00 kn po m2 sa uključenim PDV-om.

 

 

 

više o fasadnim sustavima CAPAROL na www.caparol.hr ili u magazinu Hausbau br,88 (ožujak/travanj 2016)

Share