Ekonomska isplativost i elementi održive gradnje

Ekonomska isplativost i elementi održive gradnje

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NOVOSTI

U utorak, 29. travnja 2014. od 11.00 do 14.00 sati u velikoj dvorani HGK – županijske komore u Koprivnici održao se 6. Mini simpozij o zelenoj gradnji pod nazivom „Ekonomska isplativost i elementi održive gradnje“ u suradnji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (HSZG), HGK – županijske komore Koprivnica i grada Koprivnice.

Simpozij je održan pred vrlo interaktivnom koprivničkom publikom. Sudionici su bili iz područja arhitekture, građevinarstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, javne uprave kao i šira zainteresirana javnost koja je dio sustavne edukacije o zelenoj  gradnji.

Grad Koprivnica može se pohvaliti prvim stambenim zgradama s A+ certifikatom u Hrvatskoj. Projekt izgradnje kompleksa niskoenergetskih stambenih zgrada bio je jedan od prvih koraka kojim je Koprivnica krenula prema ostvarenju postavljenih ciljeva: do 2025. postati energetski učinkovit zeleni grad. „Šparne hiže“ nalaze se u sjeveroistočnom dijelu Koprivnice, u užem području grada, unutar stambene zone Lenišće istok. Srušile su mnoge predrasude o upitnoj isplativosti ulaganja u niskoenergetske objekte, o nemogućnosti izgradnje niskoenergetskih objekata za prihvatljivu cijenu, o  nedovoljnom iskustvu i predznanju za izgradnju zgrade razreda A+.

foto

Share