Bezvremenska ljepota opeke – Hausbau br.100 (03/04 2018)

Bezvremenska ljepota opeke – Hausbau br.100 (03/04 2018)

Bezvremenska ljepota opeke

Fasadne i zidne opeke, klinker i podne opeke zbog vizualno zanimljivog i bezvremenskog izgleda već nekoliko godina dominiraju trendovima za unutrašnje uređenje, a zbog svojih iznimnih karakteristika fasadne opeke sve su češći odabir za oblaganje vanjskih fasada.

Svijet opeke nudi široki spektar punih i slip zidnih i fasadnih opeka te podnih opeka. Na raspolaganju je preko 100 nijansi opeke, veliki broj tekstura te različitih debljina i dimenzija punih opeka. Zbog svojih iznimnih svojstava fasadna ili zidna opeka ima dugi vijek trajanja, dobra termoizolacijska svojstva te zahvaljujući jedinstvenim nijansama i teksturama neograničenu primjenu u privatnim stambenim prostorima, poslovnim i sakralnim objektima, hotelima i ustanovama raznih namjena. Podne opeke iz Svijeta opeke nude različite mogućnosti kombiniranja te će dati šarmantan izgled svakom vrtu i okućnici.

Ekološki prihvatljiva i bezvremenska
Fasadna opeka je ekološki građevinski materijal napravljen u cijelosti iz prirodnih sastojaka. Opeka se može koristiti na bezbroj načina u kombinaciji sa različitim materijalima. Fasadna opeka je postojana, ne zahtjeva specijalno održavanje i čuva prirodan izgled stotinama godina, ne trusi se i otporna je na pritisak i temperature, vatrootporna je, ekonomična i ima odlična paropropusna svojstva. Otporna je na zagađenje jer za razliku od drugih materijala koji se prljaju, opeka dobiva patinu koja dodatno doprinosi šarmu fasade. Pečena opeka je također pogodnija za akumuliranje topline preko dana te njezino otpuštanje preko noći. Zbog svoje tradicije te dokazane kvalitete opeka se sve više počinje koristiti u modernoj arhitekturi kao bitan i nezaobilazan prirodni građevinski materijal kako za fasade tako i za interijere. Bitno je naglasiti da je svaki komad opeke drugačiji i jedinstven.

 

 

više o opekama potražite na www.svijetopeke.com ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

 

Share