AIR-INK

AIR-INK

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Eko IN

AIR-INK

Tijekom posljednjih 150 godina čovječanstvo je ovisilo o gorenju fosilnih goriva izravno ili neizravno zbog njihove potrebe za energijom. Čađa je glavni nusprodukt spaljivanja fosilnih goriva. Istraživanja su pokazala da su mnoge prerane smrti izravno povezane s čađom u okolišu. Izloženost čestica dovodi do oko 20.000 preranih smrti u Americi svake godine. Podaci također pokazuju da čađa godišnje uzrokuje gotovo 300.000 napada astme i 2 milijuna izgubljenih radnih dana zbog problema s disanjem. AIR-INK je prva tinta koja je u potpunosti nastala iz onečišćenog zraka. Nakon zarobljavanja zagađenog zraka kroz sustav KAALINK ™ pretvara ga se u umjetnost.

Kako?
Koristi se tehnologija hvatanja čađe emitirane iz vozila. KAALINK je konstrukcija koja se ugrađuje u ispušnu cijev vozila kako bi zarobila odlazne onečišćujuće tvari te za one koje zanima, filter ne utječe na performanse motora vozila.
Čađu koju je sakupio KAALINK podvrgava se raznim procesima koji pročišćuju masu od teških metala i kancerogenih tvari, dodaju se otapala, a krajnji proizvod je purificirani pigment na bazi karbonata, odnosno tinta za pisanje i slikanje. Zagađivači koji su mogli završiti u nečijim plućima su umjesto toga postali slika ili riječi na papiru.

Izvor: www.graviky.com

Share