ACO -komplentna rješenja za odvodnju i uređenje okućnice – Hausbau br.100 (03/04 2018)

ACO -komplentna rješenja za odvodnju i uređenje okućnice – Hausbau br.100 (03/04 2018)

KOMPLETNA RJEŠENJA za odvodnju i uređenje okućnice


Proljeće je idealno vrijeme za renoviranje i uređenje kuće odnosno njene okućnice. Privlačna, funkcionalna i uredna okućnica nikoga ne ostavlja ravnodušnim što govori puno i o domaćinu koji se brine o njoj. ACO nudi kvalitetne i inovativne proizvode koji će svojom funkcionalnošću i atraktivnim izgledom ‘podići’ svaki prilaz, vrt ili dvorište.

ACO sustavi odvodnje: Self® kanalice i dvorišni slivnici
ACO Self® kanalice uz odgovarajuću odvodnju kišnice, kombiniraju funkcionalnost i dizajn najviše kvalitete. Tijelo kanala i sabirni element izrađeni su od plastike ili polimerbetona koji je izuzetno otporan na mraz, ulja i soli. Sustav kanala dostupan je u brojnim izvedbama, pokrovne rešetke dolaze u varijanti od nehrđajućeg čelika do plastificiranog čelika. Za naglašavanje posebnih mjesta kao što su vrt, dvorište ili terase nudimo pokrovne rešetke s integriranim LED lampicama za poseban svjetlosni ugođaj noću, dok se diskretna i elegantna nota postiže kanalicama sa uskim rasporom koji zamjenjuje klasičnu rešetku.

Uređenje: ACO Vario otirači
Za sve objekte koji žele zadržati prljavštinu vani, ACO nudi otirače koji sakupljaju prašinu i kamenčiće, lako se čiste te uljepšavaju izgled ulaznog prostora. Mogu se kombinirati unutarnji i vanjski otirač: dok vanjski ACO Vario otirač eliminira grubu prljavštinu i vlagu, unutarnji ACO Indoor uklanja finu prljavštinu. Kako bi se spriječilo spoticanje, otirači se ugrađuju u razini poda, a sama površina otirača je protuklizna. Ulošci otirača mogu biti gumeni, pocinčani ili od klasičnog ripsa, a nudimo i mogućnost individualnog graviranja po želji, od obiteljskog prezimena do pozdrava dobrodošlice koji sigurno niti jednog gosta neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

 

 

Okoliš: Rešetke za travu i stabilizaciju šljunka
Rješenje za okućnice objekata gdje se želi dobiti jedno ili više parkirnih mjesta ili urediti okoliš na način bude u skladu s prirodom no i ostvaruje uštede. Areal travne rešetke lagane su i jednostavne za ugradnju, a svojim velikim otvorima daju izuzetno visok udio zelene površine i mjesta za rast korijena trave dok samo tlo ostaje propusno. Izrađene su od recikliranih materijala i namijenjene su za promet osobnih vozila, a mogu se postavljati u padu do 5%. Kao alternativa travi, mogu se zapuniti pijeskom ili sitnim šljunkom. Travne rešetke omogućavaju da se oborinske ne ispuštaju u kanalizacijski sustav kao prljave vode, već se ispuštaju direktno u zemlju, što je preduvjet i za prirodno ozelenjavanje. Self® rešetke za stabilizaciju šljunka izrađene su u bijeloj boji kako bi se diskretno vizualno stopile s šljunkom ili pijeskom. Sadrže podlogu od geo-tekstila koja sprečava rast korova, te ugradnju čini puno jednostavnijom. Sustav je idealan za puteve, prilaze, vrtove ili kampove, te je kao i travna rešetka, provozan za osobna vozila.

ACO Self® i XtraPoint dvorišni slivnici
Elegantno rješenje za jedinstvenu točku odvoda na određenom prostoru dvorišta ili vrta, lako sakuplja vodu s okolne površine, a opremljen je sustavom koji onemogućuje začepljenje cjevovoda. Naime, prva komorica dvorišnog slivnika zadržava krupnije nečistoće i vrlo se jednostavno čisti, a dvorišni slivnik predstavlja i funkcionalno rješenje za spajanje krovnih oborinskih voda. U ponudi nudimo polimerbetonske Self® slivnike s pokrovnim rešetkama od pocinčanog ili nehrđajućeg čelika i od lijevanog željeza, te nagrađivane XtraDrain slivnike s rešetkom izrađene od kvalitetne plastike.

više o proizvodima tvrtka ACO na www.aco.hr ili u magazinu Hausbau na svim kioscima

Share