fbpx

Hausbau

Životni prostor s perspektivom

Engleski vrt i tirkizno plavi bazen kreiraju atraktivan vanjski prostor. Atraktivnost je također prisutna i unutar kuće, radi svijetlosivog drvenog okvira koji je u potpunosti ispunjen staklom. Rezultat: maksimalna transparentnost

U prirodnom okruženju, ali s maksimalnim komforom – to je bio moto engleske obitelji. Povrh svega, njihov stari stan u centru Londona nije ispunjavao zahtjev: život u zelenilu i prirodi. „Moja žena je oduvijek željela vrt. Međutim, vrtlarenje je moj posao”, dodaje graditelj sa smiješkom. Kako bi stvarno uživali u prekrasnom okruženju željeli su kuću izravno povezanu s prirodom. Drvena skeletna konstrukcija savršeno ispunjava ovaj zahtjev. Područja između okvira od drveta mogu se ispuniti na bilo koji način, bilo sa staklenim ili zidnim pločama. Na taj način se kuća maksimalno povezuje s vanjskim prostorom. Prostrana nekretnina s visokom zaštitom u ruralnom okruženju nudila je idealne uvjete za ovu vrstu prozirne i elegantne arhitekture. Širok, stilski prilaz podvlači sjajan karakter samog posjeda. Postoji dovoljna udaljenost od ulice do velikodušno ostakljenog pročelja i ulaza tako da znatiželjne oči izvana ne predstavljaju problem. Na ovoj su strani kuće također manje osjetljiva područja, poput hodnika i kuhinje. Radni prostor iskorišten kao kozmetički studio gazdarice. Ovdje radi sa svojim klijentima, a iskustvo govori da prirodan izvor svjetla dodatno doprinosi opuštajućoj atmosferi koja povećava zadovoljstvo klijenata na kozmetičkim tretmanima.

Kao da ste na otvorenom dok večerate u blagovaonici. Staklena fasada i zastakljivanje krova osiguravaju osjećaj boravka na svježem zraku.

    Otvorena kuhinja u modernom
stilu sa bijelim i svijetlim
tonovima u kojoj će uživati svaki
ljubitelj kuhanja.

Stambeni prostor pruža se m preko stražnjeg dijela kuće koji je okrenut prema ulici. Prednja strana širokog prozora vodi preko ugla i povezuje ga izravno s terasom, vrtom i plavim svjetlucavim bazenom. Međutim, vrhunac u prizemlju je blagovaonica. Staklene površine okružuju ga s tri strane poput zimskog vrta koji se također povlači na krov, na kojem se nalazi veliki stakleni prozor. Vanjsko zasjenjenje osigurava da ljeti ne bude previše vruće. Galerija se nalazi iznad blagovaonice. Povezuje prizemlje i gornji kat te prenosi velikodušan osjećaj življenja, jer otvorenosti ima na svim stranama. Dijete ove tročlane obitelji boravi u dječjoj sobi koja je okrenuta prema ulici. Mjesto nije loše, jer tako odmah vidi kad mu dođu prijatelji. Kupaonica se nalazi odmah pokraj dječje sobe, a u prizemlju je napravljena gostinjska kupaonica. Pregrade ovdje nisu ostakljene, već su oblikovane kao zatvoreni zidni paneli. Ovo jamči privatnost u “tihim gradićima” koji gledaju na ulicu.

              Potkrovlje koje sadrži karakteristike transparentnosti i otvorenosti. Glavna spavaća soba s garderobom i s velikim wellness prostorom zauzima otprilike polovicu ukupne površine.

  više o ovoj temi u magazinu HAUSBAU br.113  (svibanj/lipanj 2020) na svim kioscima

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA

Share