Za krov siguran od potresa

Polo-commerce d.o.o.
Ozaljska ulica 93, 10000 Zagreb
Gsm: +385 98 258 427
Tel: +385 1 65 36 093
Mail: novi-krovovi@ri.tcom.hr
info@polo-commerce.hr
www.polo-commerce.hr

Kako krovnu konstrukciju učiniti sigurnom u slučaju potresa? Jedno od rješenja su AeroDek i Gerard krovne ploče koje su čak 7 puta lakše od klasičnog pokrova

Tvrtka Polo-commerce specijalizirana je za izvedbu svih vrsta radova na krovu, a u svojoj ponudi ima niz kvalitetnih sistema za izolaciju krovova i zidova te pokrivanje krovišta. Dio ponude su AeroDek (bivša Decra) i Gerard čelični krovni pokrovi s kamenim granulatom koji svojim izgledom vjerno prate izgled klasičnog pokrova. Sam dizajn čeličnih krovnih ploča AeroDek i Gerard bojinudi različite vrste stilova – od klasičnih preko mediteranskih do modernih, a pogodne su za novogradnju i renovaciju.

Manje opterećenje krovne konstrukcije
AeroDek i Gerard krovne ploče otpornije su na potrese jer su 7 puta lakše od klasičnih krovnih pokrova, a 10 puta lakše od biber crijepa. Zbog toga puno manje opterećuju krovnu konstrukciju, odnosno konstrukciju kuće. Jedna AeroDek ili Gerard ploča pokriva 0,46 m2 krova, a pričvršćena je s 4 vijka – čime je osigurana kompaktnost i fleksibilnost krova pri potresnim naprezanjima, te ne dolazi do ispadanja krovnih ploča.

Krovne ploče AeroDek i Gerard u različitim stilovima

Pozitivna iskustva renoviranja krovišta s AeroDek krovnim pokrovom otkrio nam je vlasnik kuće iz Zagreba.

“Kuća je građena 50-tih godina prošlog stoljeća i zadnji puta je obnavljana prije 20-30 godina. Potkrovlje koristimo kao stambeni prostor. S obzirom da je kvaliteta postojećeg pokrova narušena, odlučili smo se za postavljanje novog. Postojeći krovni pokrov, šindru, nismo skidali jer bi to bio veliki, skupi zahvat s velikom količinom građevinskog otpada za odvoz. Zato smo odabrali AeroDek koji svojom malom težinom od svega 7 kg/m2, u odnosu na crijep koji ima težinu 50 kg/m2, ne opterećuje krovnu konstrukciju. Na postojeću šindru postavljena je paropropusna i vodonepropusna folija, zatim kontraletve, letve i na to AeroDek pokrov. U našem slučaju AeroDek se pokazao kao odlično rješenja, a također ima deklariranu otpornost na UV zračenje, zaštićen je od korozije, ima 30 godina garanciju, a moguće ga je postavljati i na vrlo blage nagibe. Svakako bih ga preporučio i zbog brzog i jednostavnog postavljanja.”