Za bezbrižan život na otvorenom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Sve HELLA tende izrađuju se po mjeri, a pogon može biti ručicom ili motorom. HELLA kolekcija platna pruža izbor različitih materijala s preko 200 dezena. Tende mogu biti opremljene daljinskim upravljanjem. Za maksimalni komfor također su dostupni senzori za vjetar i sunce, kao i senzori za kišu.

Život se ljeti seli na otvoreno, vrtove, terase i balkone. Nema ničeg ugodnijeg nego popiti jutarnju kavicu na balkonu ili pojesti ukusan ljetni objed na terasi u dobrom društvu. Kako bi odmor i druženje na otvorenom bili što ugodniji, neizostavan dio svakog eksterijera su zaštitni sustavi od sunca. Tvrtka HELLA ima širok asortiman prepoznatljivih sustava za regulaciju dnevnog svjetla u zatvorenim prostorima, za privatne i javne objekte. Također inovacije HELLA Grupe u segmentu sustava za zaštitu od sunca, tenda, nadstrešnica za terase, tenda za montažu na staklo i ispod stakla te tekstilnih vanjskih sjenila, omogućile su besprijekornu igru oblikovanja za arhitekte i investitore.

Tende
HELLA kasetne tende su u uvučenom stanju sa svih strana zaštićene od vjetra i vremenskih prilika te se mogu slobodno postaviti na fasadu. Njihovi elegantni oblici privlače poglede, a u potpunosti se uklapaju u arhitekturu. HELLA poluotvorene tende nisu usmjerene na zaštitu nadstrešnica ili balkona, budući da krov tende osigurava potrebnu zaštitu osovine platna i mehanike od vremenskih prilika. HELLA otvorene tende mogu se koristiti svuda gdje se koriste nadstrešnice ili balkoni. Tende se montiraju ispod nadstrešnica. Svuda gdje želite brzo i jednostavno postaviti dodatno sjenilo, prvi izbor je Varioplus rolo, model AREIA SIDE.

Tende za montažu na staklo i ispod stakla
Nove tende za montažu na staklo i ispod stakla SOLANYA i SOLEYA osvajaju svojim jednostavnim i pravocrtnim oblikom. Mala kaseta kod modela SOLANYA, dimenzija tek 151 x 131 mm, omogućuje neupadljivu montažu na ili pod krov terase. S uskim vodilicama moguće je lako i, prije svega, estetski privlačno zasjeniti krovove površine do 20 m². Sa SOLEYA kutijama većih dimenzija (253 x 156 mm) moguće je zasjeniti terase površine čak do 30 m². U varijanti SOLEYA protect s vođenjem po bočnom šavu moguća je izvedba stabilna na vjetru i bez proreza u platnu, površine do 26 m² s razredom zaštite od vjetra 3.

Tekstilna vanjska sjenila
HELLA vanjska sjenila se s različitim oblicima kutija savršeno uklapaju u arhitekturu novih i postojećih zgrada. Zahvaljujući mnogobrojnim bojama i teksturama platna, one su pravi hit moderne arhitekture i oblikovanja Vanjska tekstilna sjenila pružaju ugodnu klimu zbog dobrog zasjenjivanja, a platna i profili mogu biti dio arhitektonskog oblikovanja Pergola tenda fasada. Bilo s vodilicom, užetom, krakom ili izbačajnom jedinicom: funkcija i visokokvalitetni dizajn su kod HELLA vanjskih sjenila uvijek usko povezani. Kao varijanta s inovativnim sustavom s vođenjem po bočnom šavu i posebno čvrstim patent zatvaračem, platno će uvijek biti zategnuto i otporno na vjetar.

Nadstrešnice za terase ili pergola tende
Elegantno sjenilo, zaštita od iznenadnih pljuskova ili samo novi prostor na otvorenom – pergola tende u vaš vrt i na vašu terasu donose mediteranski ugođaj i osjećaj slobode. ELEGANZA je nova pergola tenda s dva stupa i s konzolama za pričvršćenje na zid. U izvedbi ELEGANZA protect platno je vođeno po bočnom šavu. S kasetom 253 x 156 mm moguće je zasjenjivanje terasa dubine do 5,5 m i širine do 6 m. Dodatno je kod pergola tende veličine do 30 m² u vodilice i u kasetu moguće integrirati LED trake s mogućnošću prigušenja svjetla, kako bi se osiguralo odgovarajuće svjetlo u ambijentu. Kada je sunce nisko, za zaštitu je između stupova moguće montirati opcionalno dostupni Varioplus rolo kao zasebno okomito sjenilo.

Hausbau br.120

Članak objavljen u magazinu Hausbau br.120 (srpanj/kolovoz 2021). Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 
kupite svoj pojedinačan primjerak ili se pretplatite na : HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA