OPEKA koja gradi budućnost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

www.wienerberger.hr
Tehnička podrška:
Tel: 099 3595 336, 099 3595 337, 098 226 154

Standardi života postaju sve veći, a sukladno tome su i kriteriji za gradnju sve viši.

Kada donesemo odluku o gradnji bitno je proći i ispuniti sve potrebne korake, bez obzira koliko zahtjevni oni mogli biti, jer očekivanja konačnog rezultata su jednostavna – najbolje rješenje za ugodan dom. Visokim standardima nije lako udovoljiti – od energetski učinkovite gradnje, brze i kvalitetne izvedbe, postizanja ugodne klime u prostoru do doma u kojem će se svaki član osjećati sretno i zadovoljno.

Kako postići osjećaj ugode i topline u prostoru?
Rješenje za ispunjenje spomenutih uvjeta krije se u Porotherm IZO Profi opeci koja svojom kvalitetom zadovoljava i one najzahtjevnije investitore. Govorimo li o kvaliteti moramo  voditi brigu ne samo o kvaliteti ugradnje, već i karakteristikama klime u domu. Bitno je da u svojoj oazi mira osjećamo toplinu – bilo figurativno kroz ugodnu klimu u prostoru zbog koje se osjećamo sretno tijekom boravka u domu, bilo zaista toplinu zbog vrhunske izolacije koju nam pruža IZO Profi opeka. Njezina svojstva poput nezapaljivosti, paropropusnosti te sposobnosti da odolijeva starenju čine ovu opeku idealnim izborom materijala.

Brza i čista gradnja s opekom. Moguće je!
Porotherm IZO Profi opeka pruža i do tri puta bržu gradnju zahvaljujući inovativnom načinu ugradnje čime se ostvaruje ušteda u količini materijala za gradnju (nema morta), a zahtijevana čvrstoća gradnje postiže se odmah. Zbog načina gradnje, povezivanjem opeke Porotherm Dryfix. extra ljepilom, osiguravaju se besprijekorno ravne površine te uredno i čisto gradilište. Možda se čini da je spomenuta prednost važna samo za izvođače, ali nije tako – ravne površine vašeg zida znače da nema potrebe za dodatnim ravnanjem i pripremanjem zida, što pridonosi dodatnoj uštedi u fazi gradnje jer nema potrebe za dodatnom žbukom.

Gradnja s opekom koja ima integriranu izolaciju
Iako možda brzina nije presudna karika u gradnji, ipak postoji karakteristika IZO Profi opeke kojoj nitko ne može reći ne. Zahvaljujući unaprijed integriranom sloju kamene vune unutar IZO Profi opeke, odnosno sloju izolacije koji se ugrađuje istovremeno kako i zid, smanjuje se i ukupna debljina zida izbjegavajući dodatne slojeve izolacije. Gledamo li to kroz oči investitora, zaključak bi bio da se ugradnjom opeke s integriranim slojem izolacije smanjuje debljina zida čak do 10 cm, što za dvojni objekt visine od 2 kata znači dodatna 4 kvadrata doma. Pri tome, Porotherm IZO Profi opeka ispunjava sve zahtjeve toplinske, akustične i protupožarne zaštite kao i strukturalne stabilnosti.