Wienerberger Brick Award 2018: priznanje visokokvalitetnoj arhitekturi opeke

Wienerberger Brick Award 2018: priznanje visokokvalitetnoj arhitekturi opeke

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NOVOSTI

Wienerberger Brick Award 2018: priznanje visokokvalitetnoj arhitekturi opeke

U Beču, 28. svibnja 2018. održana je svečana osma dodjela nagrade Wienerberger Brick Award 18.
Wienerberger Brick Award podržava inovativnost i kreativnost
Wienerberger Brick Award je međunarodna nagrada za arhitekturu opeke. Okuplja arhitekte diljem svijeta pružajući im mogućnost da pokažu moderne i inovativne projekte od glinenih materijala. Cilj ove manifestacije je inspirirati arhitekte kako bi podijeli koncepte i istražili nove ideje. Wienerberger je u 2018. godini osmi put održao ovu internacionalnu dodjelu nagrada. Prijavljeno je preko 600 projekata iz 44 zemlje, a ove godine u prijavama su prednjačile europske zemlje.

Arhitektura pruža rješenja društvenim izazovima
“Ovogodišnji prijavljeni projekti impresionirali su žiri svojom inovativnošću i kvalitetom. Predstavljaju smione i kreativne arhitektonske koncepte održive gradnje umjerene ka budućnosti, uzimajući u obzir najvažniji aspekt arhitekture – individualnost. U stvaranju novih životnih prostora usmjerili su se na čovjeka i njegove potrebe. Ponosni smo što je u toliko urbanih projekata suočenih s trenutnim društvenim izazovima odabran prirodni glineni materijal za stvaranje pristupačnog, ali i visokokvalite-tnog životnog okruženja,” opisao je međunarodne projekte Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

Wienerberger Brick Award 2018
Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing Public Spaces and Building outside the box. Posljednja kategorija umjerena je na inovativne koncepte i načine korištenja opeke, korištenje novih tehnologija gradnje, posebnih vrsta opeke, unikatne opeke i posebnih ukrasa.
Nagrada je uključivala i novčanu nagradu u sveukupnom iznosu od 34.000 € u pet kategorija uključujući i glavnu nagradu Grand Prize te posebnu nagradu Special Prize. Nakon završetka prijava neovisni žiri nominirao je 50 projekata od kojih je peteročlani žiri sastavljen od renomiranim međunarodnih arhitekata odabrao pobjednike.

Članovi žirija
Ove godine pobjednike su odabrali renomirani arhitekti iz pet zemalja: Vladimir Arsene, Westfourth Architecture (Rumunjska), Stephan Ferenczy, BEHF Corporate Architects (Austrija), Anne Kaestle, Duplex Architekten (Njemačka) – pobjednica Wienerberger Brick Award u kategoriji Special Prize iz 2016. godine, Marc Mimram, Marc Mimram Architecture (Francuska) i Jonathan Sergison, Sergison Bates architects (Velika Britanija).

Galerija nagrađenih radova

Share